Prostreno.cz

Které přírodní oleje zázračně působí na vaše vlasy

Proč se na vlasy používají přírodní oleje? To je jednoduché. Jsou dostupné, účinné, vlasy dělají jemnější, lesklejší a zdravější. Taky neobsahují chemikálie a šetří peníze za drahé produkty! Který se hodí zrovna pro vás?

Vlasové přípravky nemusí, ale mohou být plné silných chemikálií, které při dlouhodobém používání reklamou protěžovaných produktů hřívě škodí. Proč je lepší obrátit se spíš k přírodě? Nabízí efektivní a jednoduchá řešení…

Olivový olej

Antioxidanty a jejich hydratační vlastnosti dělají z olivového oleje skvělý prostředek proti lupům. Olivový olej také podporuje růst vlasů a vyživí každý váš pramen. Stačí opláchnout vlasy vodou, nanést olivový olej, rovnoměrně ho rozčesat až ke konečkům a nechat působit (ideálně pod igelitovým sáčkem a nahřátým ručníkem). Čím déle, tím lépe. Poté se vlasy důkladně omyjí šamponem.

Kokosový olej

Mnoho stylingových a pečujících vlasových produktů obsahuje kokosový olej, což rozhodně není překvapením. Jedná se o vysoce účinné hydratační činidlo. Masáž pokožky hlavy „kokosákem“ poskytuje hloubkovou hydrataci „jako víno“.

Avokádový olej

Mastné kyseliny v avokádu jsou prospěšné pro srdce. To ví asi každý. Tyto důležité živiny jsou také velmi dobré při zvlhčování vaší pokožky. Aminokyseliny a vitaminy A, C a D obsažené v avokádu poskytují komplexní přírodní péči o vlasy. Když už si jej v obchodě se zdravou výživou pořídíte, měli byste vědět, že působí i proti celulitidě, vyživuje pokožku a dodává jí elasticitu, nemá rád akné a vyhlazuje drobné vrásky.

Rozmarýnový olej

Tento aromatický olej čistí pokožku hlavy a zvlhčuje ji, čímž zabraňuje lupům. Rozmarýnový olej také vyživuje folikuly a povzbuzující růst zdravých vlasů. mMasírujte a nechte ho, aby svoje účinky projevil v plné síle!

Jojobový olej

Kdo nechce mít roztřepené konečky, měl by pokožku hlavy udržovat hydratovanou. Masáž jojobovým olejem tuto „závlahu“ zvládne na jedničku, takže se ho nebojte použít!

Arganový olej

Arganový olej je nabitý antioxidačním vitaminem E, který chrání vlasy před poškozením. Výjimečnost a vlastnosti arganového oleje z něj činí vynikající hydratační látku, která ušetří vlasové prameny sucha, lámání a štěpení.

Makadamiový olej

Aplikace tohoto přírodního elixíru pomáhá hydratovat suché a poškozené vlasy. Makadamiový olej také vyživuje pokožku hlavy, čímž stimuluje růst vlasů.

No vida, tyto oleje nejsou dobré jen pro přípravu chutných jídel, omáček a dresinků, ale také pro vynikající řešení vlasových problémů. Bez ohledu na to, zda máte rovné, zvlněné, krátké či dlouhé vlasy, přírodní oleje vám pomohou k jejich zkvalitnění. Je však dobré jejich aplikaci nepřehánět, pokud máte přirozeně mastnou pokožku hlavy a vlasů.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat