Prostreno.cz

Čaj nebo mouka. I tak lze zatočit s pupínky

Zase se vám na obličeji vyskytlo něco, co tam ještě včera večer nebylo? Žádný stres. Jestli máte po ruce kukuřičnou mouku, zelený čaj, skořici nebo prášek do pečiva, můžete s akné hodně rychle zatočit.

Hledáte příčinu toho, proč vám zase nosu či tváři vyrašila rodinka rudých nepřátel? V drtivé většině za těmito nechtěnými „ozdobami“ stojí hormonální nerovnováha, která vám „pupínkovou podpásovkou“ dává na vědomí, že ve vašem těle to s hormony není tak docela v pořádku.

No dobře, důvod je tedy možná jasný, ale vás za pár dní čeká večírek. Copak tam můžete vyrazit takhle?! Ještě neházejte flintu do žita a přestaňte vymýšlet uvěřitelné scénáře, proč se ho nemůžete zúčastnit. Omrkněte tyto neobvyklé záchranné prostředky, které se s uhříky vypořádají!

Kukuřičná mouka, spása z kuchyně

Z kukuřičné mouky Mexičané připravují vyhlášené tortilly, Rakušané ji používají na přípravu škubánků, Italové na ni nedají dopustit při „výrobě“ kaše polenty. Vy ji však můžete uplatnit jako kosmetický zlepšovák, který odstraní veškeré nečistoty v pórech. Jak? Stačí ji smíchat s nějakým běžným obličejovým čisticím prostředkem. Směs pak krouživými pohyby aplikujte na pokožku, na místech, kde se pupínky vyskytují hojně, vůbec nešetřete.

Zelený čaj, ani smítko nazmar

Jste zastáncem sypaných čajů a těm porcovaným se obloukem vyhýbáte? Pak se u vás jistě najde i sáček toho zeleného. Až si ho budete připravovat příště, v žádném případě se nezbavujte čajového „odpadu“ po vylouhování. Ten totiž dokonale vyčistí kůži a zabraňuje zhoršujícím se projevům akné. Nechte ho tedy vychladnout a šup s ním na obličej – tak na pět minut. Poté ho smyjte za pomocí vlažné vody.

Skořice, zázrak z kořenky

Příjemně vonící koření není jen zdravým ochucovadlem, které tak rádi používáte při pečení. Už vás někdy napadlo sypat si ho na obličej? Není to vůbec špatný nápad. Skořice se pyšní silnými antibakteriálními vlastnostmi, takže je pomocníkem proti všemožným pupínkům „jako dělaným“. Promíchejte ji s medem a získanou směsí si potírejte uhříky. Ideální doba působení je přes celou noc.

Prášek do pečiva. Ano, opravdu

Další zbraní, která vám pomůže vyhrát boj s rudými nepřáteli, je obyčejný prášek do pečiva. I ten se dá smíchat s vodou, dokonale pročistí ucpané póry a přispívá k likvidaci akné. Tak na co ještě čekáte? Spojte obě „ingredience“, aplikujte je tam, kam je třeba, a vyčkejte pět minut. Potom je čas na oplach!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat