Prostreno.cz

Posilovači imunity v podobě dostupných potravin

Cítíte se unavení, něco na vás leze? Je na čase rychle zakročit a zásobit se těmi správnými potravinami. Máme pro vás několik potravin, na které byste v těchto chladných měsících neměli dopustit. Máte je už doma?

Sladké brambory – batáty

Nic proti klasickým bramborám, ale jejich sladká odrůda batáty, obsahuje velké množství vitaminu A. Jejich pravidelnou konzumací bojujete proti civilizačním chorobám a rakovině. Zároveň přítomný betakaroten chrání organismus před působením škodlivých radikálů.

Červená řepa

Z kořenové zeleniny vede červená řepa, které se v poslední době dostává více pozornosti a chutné recepty na její přípravu jen přibývá. Červená řepa je velmi výživná obsahuje vitamin B6, železo a hořčík. Pravidelnou konzumací předcházíte předčasnému stárnutí a zároveň posilujete imunitní systém.

Vlašské ořechy

Všeobecně ořechy jsou prospěšné pro naše zdraví, a pokud sáhnete po těch vlašských rozhodně neprohloupíte. Jsou největším zdrojem rostlinných antioxidantů, snižují hladinu cholesterolu a preventivně působí proti angíně díky vysokému obsahu zinku. Navíc zinek má i příznivý vliv na zdraví pokožky.

Brusinky

Nejen na močový měchýř se doporučují brusinky. Brusinky působí v našem těle protizánětlivě, chrání před vznikem infekce, posilují obranyschopnost těla a dodávají tělu potřebnou energii. Sušené brusinky, jsou tak skvělou svačinkou, jen pozor na obsah cukru. Některé sušené plody jsou zbytečně přislazovány. Případně můžete vsadit na potravinové doplňky s výtažkem z brusinek.

Dýňová semínka

Další, pomocníkem v těchto mrazivých dnech jsou dýňová semínka, jsou bohaté na vitamin A a E. Pročišťují organismus od škodlivých látek, tím přispívají k detoxikaci organismu a udržují celý systém v rovnováze. Na víc imunitní systém si jen tak něco nepřijde.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat