Prostreno.cz

Nerovnoměrné zbarvení rtů. Jak velký je to problém

Nevycházíte z domu bez použití silné vrstvy rtěnky, protože vaše rty mají nerovnoměrnou barvu? Zbavte se téhle kosmetické vady!

Podle odborníků je nerovnoměrné zbarvení rtů často způsobeno nevhodným životním stylem. To jen znamená, že když provedete několik jednoduchých změn v každodenním životě, mohou vaše rty opět vypadat dokonale.

Vyhněte se kouření

Všichni vědí, že existuje mnoho problémů se zdravím a krásou, které přicházejí s kouřením cigaret. Tento zvyk může způsobit nerovnoměrné zbarvení rtů, které se po použití rtěnky obvykle ještě zvýrazní. Samozřejmě, že cigarety se ještě podílejí na zabarvení zubů a nevábném dechu. Zvažte, jestli vám to stojí za to….

Omezte expozici slunce

Slunce je důležité už jen pro dodávky vitaminu D. Nicméně, čeho je moc, toho je příliš. Jedním z nejhorších účinků nadměrného slunění je právě nerovnoměrná barva rtů. Takže, pokud nemůžete pomoci, nebo se hodláte vydat na horskou túru za svitu slunce, použijte opalovací krém, který rty chrání před škodlivými ultrafialovými paprsky.

Pravidelně obrušujte

Jednou nebo dvakrát týdně je dobré odstranit odumřelé buňky z vašich rtů. To můžete udělat dvěma způsoby. Zaprvé, jemně vyčistěte rty vlhkým zubním kartáčem s měkkými štětinami. Zadruhé, můžete přidat několik kapek vody do trochu jedlé sody a vzniklou pastu lehce vmasírovat do rtů s pomocí prstů. Smíchat můžete i kokosový olej, med a hnědý (třtinový) cukr.

Použijte citronovou šťávu

Jako peeling se dá použít i citronová šťáva, kterou je nutné naředit vodou. Tenhle zázrak odstraňuje přebytečné odumřelé buňky a zároveň naplňuje rty antioxidanty a vitaminem C. V případě, že vás jeho aplikace pálí, po peelingu rtů jednoduše přiložte plátek okurky vychlazený v ledničce. Ten rty zklidní.

Důkladně odličujte rtěnku

Před spaním se ujistěte, že jste důkladně odstranili všechen make-up z obličeje, včetně rtěnky. Není dobrý nápad, nechávat ji na svých rtech přes noc. Vysušuje a přispívá k nerovnoměrnému zbarvení úst.

Důkladně hydratujte

V neposlední řadě je velmi důležité chránit své rty před dehydratací. Nemusíte mít v kabelce drahé zvlhčovače, stačí, když se spolehnete na olivový, kokosový či mandlový olej – a budete je pravidelně používat.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat