Prostreno.cz

Tajemství krásy z Řecka, která se vyplatí poznat

Chcete svůj zevnějšek trochu vylepšit, ale na návštěvy kosmetického salonu nemáte vůbec čas? Nevadí. Obličej si pravidelně potírejte jogurtem, vlasy ošetřujte olivovým olejem a soustřeďte se na zdravý a vyvážený jídelníček. Tohle totiž dokáže divy!

Tajemství krásy řeckých žen stojí za bližší přezkoumání. Vždyť svým mladistvým vzhledem a nádhernou pokožkou jsou doslova pověstné! Co za tím stojí? Budete se divit, ale jejich recept na skvostnou vizáž je neuvěřitelně jednoduchý. Chcete-li ho odkoukat, držte se těchto zkrášlovacích zásad!

Pravidlo první? Zdravá strava

Jeden z důvodů, proč mají Řekyně tak úžasnou pokožku, najdete na jejich talíři. Tamní jídelníček se totiž skládá hlavně z čerstvého ovoce, zeleniny, libového masa, mořských plodů a dalších důležitých složek, které jsou nabité bílkovinami, železem, zinkem, vitaminy, minerály a mastnými kyselinami, o kterých je známo, že zlepšují produkci kolagenu. Tato bílkovina zajišťuje elasticitu kůže, zodpovídá za perfektní stav nehtů, vlasů a částečně i zubů.

Med, hydratační sladidlo

Pokud mají místní obyvatelé nějaké kosmetické potíže, což se ale nestává často, spoléhají na „obyčejný“ med, který přispívá k léčbě zánětů, vyrážek, ekzémů a různých podráždění. Včelí produkt má antibakteriální vlastnosti, čímž působí proti zarudnutí a svědění. Zároveň skvěle hydratuje i vyživuje, odstraňuje odumřelé kožní buňky a vyhlazuje vrásky.

Olivový olej, něco pro vlasy

Dalším přísně střeženým tajemstvím krásy je olej získávaný z oliv. Pokud už si se svými vlasy nevíte rady, vsaďte na něj také! Olivový zábal, který po hodině působení smyjete vodou s vydatnou pomocí šamponu, zaceluje rozdvojené konečky, poskytuje kompletní výživu a „opravuje“ poškozenou korunu krásy.

Jogurt, elixír mládí

Ano, jogurt je pochopitelně dobrý na trávení, ale tím jeho využití rozhodně končit nemusí. Mléčný produkt je bohatým zdrojem bílkovin a vitaminů, pracuje jako skvělý zvlhčovač, stahuje rozšířené póry a zlepšuje celkovou strukturu pokožky. Dále podporuje ochrannou funkci kůže, urychluje hojení, obnovuje pH a bojuje proti stárnutí. Aplikujte pravidelně tento zázrak na obličej, ideálně tak na deset minut. Brzy se dočkáte působivých výsledků!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat