Prostreno.cz

Za suché a popraskané koutky může i zubní pasta

Mít popraskané koutky může být pěkně bolestivé. Zasahuje to totiž do mluvení a konzumace jídla. Jak této nepříjemnosti předcházet a co dělat, když už se objeví? Vyměňte nejen zubní pastu!

Časté omývání tváře, nevhodná kosmetika, která obsahuje vysušující a dráždivé přísady, nadměrné vystavení se slunci, špatná strava, infekce nebo selhání autoimunitního stavu. To vše se podílí na popraskaných koutních. Naštěstí si můžete pomoci, a to rychle a v pohodlí domova.

Omezení mytí obličeje

Možná jste v pokušení omýt si obličej pokaždé, když se jen trochu zaleskne. Nedělejte to! Dermatologové se přiklánějí k tomu, že tvář by se měla opláchnout ráno po probuzení a večer po použití micelární vody. Toť vše. Častější oplachy nevěstí nic dobrého, odmašťují pleť a pokoušejí hydrataci vašich koutků, kterým pak leckdy nepomáhá ani použití jeleních lojů.

Revize používané kosmetiky a drogerie

Jedním z hlavních důvodů, proč vaše koutky popraskají, je použití tvrdého mýdla či jiného drogistického produktu na obličej. Ujistěte se, že žádný z vašich sprchových gelů, šamponů či tělových mlék, které se neuváženě dostanou do blízkosti tváře, váš obličej nedráždí.

Použití přírodních olejů

Aplikace zvlhčovače na koutky úst je skvělý nápad, ale snažte se vybírat ty, které neobsahují žádné nežádoucí přísady, tudíž se mohou pochlubit čistě přírodními složkami. Mezi ty nevhodnější patří kokosový, mandlový či olivový olej. A taky med.

Hydratace medem

Již zmíněný med patří ke skvělým domácím prostředkům pro suché koutky úst – a to nejen ve formě medové pomády. Na problémové plochy naneste velmi tenkou vrstvu medu a po 20 až 30 minutách ho jemně opláchněte vodou.

Dostatečný pitný režim

Denně byste měli vypít asi 2 litry vody, což odpovídá zhruba osmi sklenicím vody. Tahle závlaha vám může pomoci s vnitřní hydratací, což podporuje tu vnější – kosmetickou.

Zvlhčování vzduchu

Častá nemocnost, astmatické potíže, krvácení z nosu nebo právě suchá pokožka a popraskané koutky mohou být důsledkem pobytu v místnosti s příliš suchým vzduchem. Proto je dobré nainstalovat zvlhčovač do svého pokoje, abyste předcházeli potížím.

Jezte správné potraviny

Konzumace zdravých potravin je také nezbytná, pokud nechcete, aby ústa neutrpěla ztráty. Odborníci tvrdí, že potraviny bohaté na železo, zinek a vitamin C jsou zvláště dobré pro udržení jejich kondice.

Jiná zubní pasta

U některých lidí je suchost ústních koutků způsobena zubními pastami, které používají. Jestli i vy máte podezření, že právě ta vaše je viníkem, vyměňte ji za jinou – s přírodními přísadami.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat