Prostreno.cz

Přírodní prostředky na suché ruce, které vám konečně pomohou

Jen neradi vytahujete své ruce z kapes či rukavic, protože jejich „vysušený“ vzhled moc parády nenadělá? Navraťte jim ztracenou hebkost a krásu. Třeba pomocí medu, mléka, jablečného octa nebo aloe vera.

Suchá kůže na rukou? Tak tu má v tomto ročním období kdekdo – a není to nic příjemného. Odlupující se kůže mezi prsty, svědění, zarudlost i podivná vyrážka, která reaguje na jakoukoli změnu teploty, to k pocitu pohodlí moc nepřispívá.

Možná je na vině chladný vzduch venku nebo vaše časté mytí rukou s vidinou odstranění bacilů. Ovšem i vánoční úklid zde může sehrát roli, tedy v případě, že při něm přicházíte do styku s dráždivými čisticími přípravky. Buď jak buď, žádá si to jediné – okamžitou záchrannou misi. Čím můžete vaše ruce ošetřit? Příroda, ta mocná čarodějka, nabízí pár možností…

Mléko s medem, exfoliace s hydratací

Abyste svému problému mohli zamávat na rozloučenou, je třeba vytasit silné zbraně. Mezi ty nejúčinnější patří kombinace dvou dílů mléka s jedním dílem medu. Mléko vás zbaví odumřelých kožních buněk a zároveň dokonale vyživí novou vrstvu pokožky. Včelí produkt zase poskytuje intenzivní hydrataci, čímž může rychle ukončit vaše „suché trápení“. Tak na co ještě čekáte?

Jablečný ocet, i s ním můžete počítat

Je mnoho kosmetických potíží, se kterými se jablečný poklad dokáže vypořádat – a odlupující se kůže je jedním z nich. Jak přesně tato léčba probíhá? Smíchejte ve větší nádobě litr vlažné vody a šálek octa. V tomto blahodárném roztoku nechte ruce ponořené 10 až 15 minut, poté je osušte ručníkem a „promažte“ hydratačním krémem.

Kouzlo zvané aloe vera

Aloe vera je využívána již po tisíce let jako léčivá bylina, na jejíž schopnosti sázejí lidé po celém světě. Proč byste tedy vy měli být výjimkou? Na všechno, co nějak souvisí s pokožkou, tato fascinující rostlina platí. Tak neztrácejte drahocenný čas a vyždímejte první šlahoun, co vám přijde pod ruku! Čerstvým gelem si pak proveďte masáž, aplikujte ho mezi prsty a okolo zápěstí, nevynechejte ani místečko. Po několika minutách působení opláchněte zbytky lepkavé tekutiny vlažnou vodou.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat