Prostreno.cz

Připravte si sladkou snídani, kterou si můžete dopřát bez výčitek

Nutričně vyvážená snídaně reguluje hladinu cukru v krvi, snižuje hladinu cholesterolu, a dokonce pomáhá regulovat tělesnou hmotnost. Jak ale vypadá?

Snídaně startuje metabolismus a dodává energii na celý den. Výsledky mnoha studií ji spojují s dobrým zdravotním stavem, lepší pamětí a koncentrací, nižším rizikem srdečního onemocnění i nadváhy. Když se probudíte, hladina krevního cukru, který vaše tělo potřebuje k optimální funkci mozku a svalů, je obvykle nízká. Snídaně ji však pomáhá doplňovat. Jakožto nejdůležitější jídlo dne by proto měla být bohatá a výživná.

Máte-li problémy s tím, že se nemůžete pořádně rozhodnout, co je po ránu vhodné či ne, máme pro vás dokonalou odpověď. Recept na ideální snídani totiž existuje. Všechny přísady, které obsahuje, regulují hladinu cukru v krvi, poskytují energetickou vzpruhu a pomáhají s hubnutím. Co všechno potřebujete?

Zdraví, vitalita i energie

Tento typ prvního ranního jídla je postaven na směsi ovsa a chia semínek. Obě zmíněné položky obsahují řadu základních živin včetně vlákniny, která může podpořit váš metabolismus i trávení. Kromě toho však zlepšuje funkci mnoha orgánů.

Konkrétně ovesné vločky jsou plné betaglukanových vláken, která udržují hladinu glukózy pod kontrolou a chrání srdce. Na druhé straně semena chia obsahují omega-3 a omega-6 mastné kyseliny. A také vápník důležitý pro vaše svaly, kosti a kardiovaskulární systém. Semena zároveň mají protizánětlivé a antioxidační vlastnosti, což je činí skvělými v boji proti artritidě a jiným druhům zánětlivých stavů. Zde je návod, jak připravit konkrétní jídlo.

Pár minut času s úžasným výsledkem

Připravte si 1 šálek ovesných vloček, 4 lžíce chia semen, 2 šálky vody, 2 polévkové lžíce medu, špetku mořské soli, 2 lžičky vanilkového prášku (protein) a 1 čajovou lžičku skořice. (Skořice potlačuje špatný cholesterol a zrychluje metabolismus cukrů.)

Nalijte vodu do hrnce a přidejte vanilku a skořici. Uveďte k bodu varu a přidejte ovesné vločky. Nechte znovu vařit, pak směs odložte a nechte ji vychladnout po dobu 5 minut. Poté přidejte sůl a med a dobře promíchejte, dokud se nerozpustí. Nakonec dolaďte semínky chia.

Vychutnejte si tuto zdravou „snídaňovou misku“, když je ještě teplá. A dopřávejte si ji každé ráno, abyste podpořili svůj metabolismus a začali ztrácet váhu.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat