Prostreno.cz

Komentáře k článku

Šárka 19.02.2018

Článek očividně přeložený z angličtiny, chtělo by to stylisticky upravit. Viz. ,,Může být velmi děsivé, když cítíte..'' ,,Kromě slabosti svalů, nedostatek draslíku může způsobit, že se setkáte '' ,,S jídelníčkem, který s ním moc nepočítá, vaše srdce nemusí být schopno '' - podivné šroubované věty a špatný slovosled, výrazy, které se v češtině používají jinak než v angličtině. Takže tak :)

vivi11 08.01.2018

užívám hořčík

konatovka 07.01.2018

Občas se mi objeví v noci křeče v lýtku, tak užívám hořčík.*1*

Lusy 06.01.2018

Nohy znají brnění v pažích?

Lenka 06.01.2018

Přesně stejné příznaky má ale i nedostatek HOŘČÍKU

A.Grega 05.01.2018

Problémem je, že není jednoznačně potvrzeno nakolik je tento článek vědecky fundovaný. Jediným konstatováním je, doporučení ke konzumaci tohoto: brambory, banány, avokádo, sušené ovoce (meruňky, rozinky, fíky a broskve), sušená rajčata, ryby, mléko a tmavě zelená listová zelenina. Bohužel chybí to, co doporučováno není. Pak se tam objevují zcela osobní názory typu "jezte hrášek" či cokoliv podobného. Ale např. hrášek, jako všechny luštěniny, je přímo zakazován v případě dnes velmi častého výskytu hromadění kyseliny močové, což má za následek náběh na dnu. Doporučení "u mne to tak funguje" doporučuji ignorovat. A tak to celé pak vypadá na pouhou reklamní akci. Když už je něco zveřejňováno, mělo by to být náležitě doloženo reálným odborným názorem.

Mudr. PanSveta A.Grega 05.01.2018

Castecne mate pravdu. Ale! Syrovy hrach neni lustenina, ale zelenina. Rozdil je znat uz z jeho konzumace a priprave. Cerstvy hrach nemusite nijak upravovat. Co se tyce kyseliny mocove, tak spis nez na lusteniny bych to hazel na uzeniny a obecne zivocisne produkty. Alespon tak to bylo u me. Lusteniny je potreba spravne zpracovavat - namacet, propirat a rozvaret. Nejaky ty kucharsky rady typu varit na zkus jsou kraviny, nebo spis kuchariny. Lusteniny i obiloviny rozvaret, idealne pripravovat v papinaku a kombinovat se zelenou zeleninou. Osobni zkusenosti jsou to nejdulezitejsi. Rozumim sice , ze byste chtel mit dukaz. Ja taky. Problem studii je ten, ze se obvykle zabyvaji pouze zavislosti jednoho parametru na druhem a na omezenem vzorku lidi. Takze ano, studie jsou hezke, ale pokud ma nekdo vlastni zkusenost, ktera se lisi od zaveru studie, tak tato zkusenost ma vyssi prioritu. Radit se s lekarem je zbytecne. Lekari nic nevedi a jsou radi, kdyz vam predepisou nejakou pilulku a vy se uz neukazete, protoze oni jsou opravdu mimo. Bohuzel, protoze to je placena sluzba. Lekari umeji akorat sesivat, vymenovat soucastky a predepisovat pilulky o kterych se nevi, jestli vubec fungujou a pokud nahodou ano, tak neresi pricinu, ale nasledek, tak je otazka kdy se problem opet vrati. Z cehoz vyplyva, ze nezbyva nic jineho, nez si zkusenosti sdelovat sami a doufam, ze to pomuze.

Jana 05.01.2018

Když už napíšete A...napište i B... tzn. co dělat, abychom jej měli dostatek...???!!!! jinak si to nechte...

renda4 05.01.2018

A tím hráškem nešetřete , váš krevní tlak je zřejmě dost vysoký...

qwert 04.01.2018

Zkuste zelený hrášek. Tlak krve (vysoký) sníží o 10-20 jednotek. Ještě ten den. Změřte si hodnoty TK před konzumací a po a sami uvidíte, že to takřka okamžitě, cca do dvou hodin, pomáhá. Pochopitelně je správný postup takový, že si necháte udělat krevní rozbor, například při "roční kontrole" u svého lékaře, kde se draslík ukáže, jako významně nedostatkový. Potom hrášek je ta správná a jednoduchá volba. Určitě lepší, než hrst léků na vysoký tlak. To poznáte sami. U mně to funguje dlouhodobě a spolehlivě.

Mirka qwert 04.01.2018

Zdravím ...ten hrášek jíst v syrovém stavu?

mičulková 04.01.2018

jíme dologran

jiri mičulková 05.01.2018

V dologranu je vápník a hořčík, draslík tam není. Ale to je celkem jedno, protože pokud jíte normální stravu, máte draslíku dostatek, protože je ho všude dost.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat