Prostreno.cz

Zapomeňte na ústní vodu. Vyzkoušejte zdravější převalování kokosového oleje

Z názvu oil pulling již vyplívá, že se jedná o něco s olejem a je tomu opravdu tak. Termín by se dal volně přeložit jako převalování a držení oleje v ústech. Rozhodně se nejedná o žádný módní výstřelek, tato technika pramení od starých indických léčitelů a své příznivce má po celém světě. Objevte tuto prastarou techniku i vy.

Před mnoha staletími žádné ústní vody nebyly, na tuto prastarou metodu potřebujete mít jen kvalitní olej a pár dní trpělivosti než si na olej v ústech zvyknete, o ničem jiném to není. Nejvhodnějším olejem pro oil pulling je sezamový olej, ale není podmínkou, své výhody přináší i jiné kvalitní oleje například kokosový nebo olivový olej.

Pokud ještě přemýšlíte, zda to máte opravdu vyzkoušet. Podívejte se na všechny benefity, které sebou oil pulling přináší.

Bělení zubů

Zapomeňte na ordinační bělení zubů, kvalitní olej se svými antibiotickými a antivirovými vlastnostmi účinně odstraňuje vrstvu zubního plaku a eliminuje bakterie a nežádoucí toxiny. Výsledkem budou zdravé zuby a zářivý úsměv.

Pro zdraví ústní dutiny

Pokud jde o zlepšení zubní hygieny, oil pulling doslova „vytahuje" toxiny a potenciální patogeny v mezizubních prostorech, přispívá k rozpadu bakteriálních kolonií na těžko přístupných místech. Výsledkem je nejen svěří dech, ale i zdravé dásně.

Příval energie hned po ránu

Několik jedinců, kteří pravidelně praktikují převalování oleje v ústech, zaznamenali další vedlejší efekt a tím je náhlý příval energie.  Podle odborníků je to skutečně možné, protože tkáň v ústní dutině může absorbovat důležité složky z těchto zdravých tuků a tím způsobit i příjemný přísun energie.

Prevence bolesti hlavy

Dalším velkým důvodem proč byste měli oil pulling vyzkoušet je prevence proti bolestem hlavy a častým migrénám. Podle ostřílených praktikujících jedinců se tento efekt dostavuje přibližně po týdnu vyplachování ústní dutiny olejem.

Přispívá k detoxikaci

Ačkoliv detoxikace bývá často spojena s drastickým odříkáním dokonce i oil pulling k ní přispívá. Zatímco olej je primárně držen jen v ústech, část tohoto oleje vstoupí do krevního oběhu, kde přispívá ke zlepšení funkce jater a zlepšuje zdraví ledvin.

Hormonální nerovnováha

Nedávný výzkum potvrdil, že převalování oleje může mít vliv i na hormonální hladiny, což je dobrá zpráva pro ty, kteří chtějí vyvážit své hormony nebo trpí hormonálními poruchami, jako je například porucha štítné žlázy.

Pro mladistvý vzhled

Jak již bylo řečeno, část oleje naše tělo absorbuje. Antioxidanty, které se vyskytují v těchto kvalitních tucích, jako je sezamový olej a kokosový olej, jsou dobře známy i díky svým účinkům na vzhled pokožky. Přispívají ke zmírnění vrásek, snižují známky stárnutí a zlepšují pružnost pokožky.

Jak na to?

Proces převalování oleje v ústech je velmi snadný a je v podstatě stejný jako při používání běžné ústní vody, s výjimkou toho, že by toto převalování mělo trvat déle.

Do úst si dejte 2 lžičky kvalitního oleje a převalujte v ústech po dobu 15 až 20 minut. Pro začátek můžete začít s kratším intervalem a později ho prodlužovat na nejdéle 20 minut. Konzistence v průběhu času ztuhne, protože olej se mísí se slinami a dalšími sloučeninami z úst. Poté olej vyplivněte a vypláchněte ústa teplou vodou. Po zakončení oil pullingu se doporučuje, vyčistit si vždy zuby, nebo je propláchnout alespoň slanou vodou, aby se toxiny s bakteriemi, které ještě zůstaly na povrchu dásní a zubů, dostaly pryč.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat