Prostreno.cz

Jak poznat, že jsou vaše játra přetížená a nefungují správně

Játra jsou velkým orgánem umístěným na pravé straně břicha. Jejich hlavní funkcí je filtrace krve přicházející z trávicího traktu před tím, než se dostane do ostatních částí těla. Fungují vám správně? Tohle jsou znaky toho, že je máte přetížená!

Játra jsou zodpovědná za přibližně 400 funkcí ve vašem těle, od detoxikace chemikálií a metabolizování léků k trávení tuků po skladování důležitých minerálů a vitaminů. Játra také uvolňují žluč, která končí ve střevech. Zároveň produkují bílkoviny, které hrají významnou roli při srážení krve a mají mnoho dalších životně důležitých funkcích. Tohle všechno znamená, že játra jsou důležitým tělesným orgánem, který hraje zásadní roli při udržování celkového zdraví.

Čeho je moc, toho je příliš

Nadměrná konzumace alkoholu, pravidelný příjem zpracovaných potravin s vysokou konzervační přísadou a přísadami a dlouhodobé užívání léků však játra zatěžují. Stručně řečeno, mohou se stát pomalé a přetížené toxiny. Jak něco takového poznáte?

V případě, že játra svoji činnost doopravdy zpomalí, toxiny nemohou opustit tělo, takže se nahromadí v tukových tkáních. Výsledkem je zhoršená pleť (akné), průjem, zácpa, bolest břicha, nadýmání a plynatost.

Když já chci spát!

Obvykle se dostavuje i nevysvětlitelné zvýšení hmotnosti, chronická únava, alergie, bolesti hlavy, které se zlepšují s klidem, problémy spojené s trávením tuků, pak také letargie, mozková mlha nebo pocit vyčerpání, nadměrné pocení, hormonální nerovnováha, svalové bolesti a chronická bolesti kloubů, negativní emoce, chronicky špatný dech či deprese a úzkost. Pozorujete něco z těchto symptomů? Pak vaše játra potřebují pauzu.

Radikální změna životního stylu jako první pomoc

Začněte sledováním zdravého životního stylu, který se točí kolem čisté vody, organických potravin, každodenního cvičení a používání netoxických osobních a hygienických prostředků. Zároveň byste měli byste minimalizovat příjem průmyslových potravin a cukru. Doporučuje se vyloučit všechny potraviny, které obsahují lepek. Zaměřte se spíš na semena ořechy, zdravé tuky, kvalitní rostlinné a živočišné bílkoviny, fermentované potraviny a naklíčená zrna.

Jen voda to může být!

Jezte více potravin bohatých na síru, jako je česnek, růžičková kapusta, chřest, cibule, brokolice a vejce. Vylučte zpracované cukry typu hnědý nebo bílý cukr a dopřejte si dostatek vlákniny. Konkrétně se jedná o 35 gramů denně. Toto množství vám poskytnou chia semínka, avokádo či artyčoky. Každý den vypijte dostatek čisté vody a omezte nebo ideálně zcela vylučte alkohol.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat