Prostreno.cz

Přírodní léčba svědivých očí. Zkuste mléko nebo okurku

Zase to přišlo? Vaše očí svědí, pálí, nebo dokonce slzí, což je jasná vizitka nějakého podráždění. Netrpte, když nemusíte. Úlevu vám přinesou zachránci z kuchyně! A že jich není málo, stačí si jen vybrat…

Svědí vás oči „jako ďas“? Možná proto, že jste před obrazovkou počítače proseděli celé hodiny, byli jste vystaveni nějakému znečištění nebo trpíte alergií. Buď jak buď, ať vás ani nenapadne si do očí sahat s tím, že se tak zmírní vaše utrpení. Tím by se všechno ještě zhoršilo! Vypořádejte se s touto obtěžující patálií raději přírodními prostředky, které vás ve štychu nenechají. Jaké možnosti máte po ruce, tedy v kuchyni?

Mléko, to není jenom k pití

Namočte vatové tampony do studeného mléka, lehce je vyždímejte a přiložte si chladivý obklad na zavřená víčka. Pokud s touto léčivou „ozdobou“ vydržíte ve sladkém nicnedělání a v nehybnosti, už za několik málo minut se dočkáte vítané změny k lepšímu. Že vám mléko zrovna došlo? Nevadí, naštěstí jsou tu i jiné alternativy.

Zelený čaj? Pomocník, co omlazuje

Jste-li ke svědivému nešvaru náchylní a trpíte jím často, doporučujeme vám v lednici schraňovat zásobu použitých sáčků zeleného čaje. V případě potřeby je stačí jen vytáhnout a položit na zavřené oči. Kromě toho, že váš problém rychle odezní, je tento zlepšovák báječným prostředkem ke zmírnění jemných vrásek. Proč si neudělat dobře a ještě u toho nemládnout? Nutno dodat, že podobný úlevný efekt přináší i čaj heřmánkový, ovšem ten bohužel nevykazuje takové omlazující schopnosti jako zmíněný zelený kolega.

Brambora nebo okurka. Využijte je na maximum

Co mají tyhle potraviny společného? Obě pocitu svědících očí razantně zatnou tipec. Jen je musíte nejprve nakrájet na tenké plátky a nechat na chvíli u ledu, takže v mrazáku. Po důkladném zchlazení plátek toho či onoho položte na každé víčko. Hned vám bude lépe!

Aloe vera. Víc, než jen dekorace

Máte doma tuto květinu? Pak jste zachráněni. Když obětujete jeden „šlahoun“ a vymačkáte z něj gel s unikátním složením, máte k masáži vše potřebné. Nejprve zavřete oči a získaný materiál si jemně vetřete do celé oční oblasti. Poté si obličej opláchněte studenou vodou.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat