Prostreno.cz

Jak zvýšit produkci kolagenu? Jděte na to přes jídlo

Chcete si zachovat mládí co možná nejdéle? V tom případě směřujte svou pozornost ke špenátu, kapustě, zelí, rajčatům a paprikám. Ovšem i zelený čaj se vyplatí popíjet pravidelně! A jak s tím vším souvisejí vlašské ořechy?

Kolagen. Pro tělo naprosto nepostradatelná bílkovina, jež se nachází v tkáních, chrupavkách, kostech, zubech i dásních. Také látka, kterou mnozí nazývají elixírem mládí, neboť zajišťuje pružnost pokožky, celkově vizuálně omlazuje, přispívá k hydrataci a zmírňuje nenáviděnou celulitidu. Možná si myslíte, že tento unikátní zpomalovač stárnutí naleznete jen v drahých kosmetických produktech, do kterých sem tam investujete. Opak je pravdou! Přirozenou produkci kolagenu totiž lze podpořit i správným jídelníčkem. Jaké potraviny si servírovat pravidelně?

Zelenina, dobrá je ta zelená

Zelí, špenát, kapusta? To je to, oč tu běží! Tyto nízkokalorické poklady obsahují cenné živiny, které jdou na ruku hydrataci, podporují pružnost pokožky i „výrobu“ kolagenu. Dopřávejte si je každý den, dočkáte se výrazného zlepšení stavu vaší pleti. A kromě toho prospějete i svým štíhlým křivkám, jelikož obsah kalorií v zelené zelenině je skutečně minimální…

Nezapomínejte ani na zeleninu červenou

Pokud chcete účinně bojovat proti stárnutí, neměli byste se vyhýbat ani zelenině červené. Třeba taková rajčata či papriky v sobě ukrývají unikátní barvivo lykopen, což je typ antioxidantu, který vytváření kolagenu hraje hezky do karet. Nutno dodat, že ani čímkoli oranžovým nic nezkazíte, proto vezměte na milost i batáty, dýni a mrkev.

Vlašské ořechy. Máte je po ruce?

S přirozeným stárnutím dochází ke snížené produkci určitých hormonů, proto pokožka ztrácí na své elasticitě. Dobrou zprávou však je, že fytoestrogeny z potravin mohou zvýšit hladinu estrogenu ve vašem systému, čímž tvorba kolagenu zůstane nedotčena. Jedním z bohatých zdrojů zmíněných fytoestrogenů jsou právě vlašské ořechy. A čím je zapít?

Zelený čaj, něco na zahřátí

Zelený čaj je často spojován s úbytkem hmotnosti, věděli jste ale, že se díky němu dá i mládnout? Tento nápoj překypuje antioxidanty, které zabraňují poškození pokožky volnými radikály, zatímco „nakopnou“ tvorbu kolagenu. Doporučené denní dávkování? Držte se třech šálků denně a v zrcadle se možná nepoznáte!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat