Prostreno.cz

Rozmarýnový olej pro obnovení síly vlasů

I v zimě si naše vlasy zaslouží pozornost, chladné teploty a huňaté čepice jim na kráse zrovna nepřidají. Rozmarýnový olej pomůže posílit vaše vlasy, eliminuje šediny a vypadávání vlasů. Poradíme vám jak na to.

Účinné složení

Rozmarýnový olej je velmi oblíbený esenciální olej, díky své silné vůni a širokému spektru účinků na zdraví. Pro vlasy je příznivý díky vysoké koncentraci fytonutrientů, včetně kyseliny kávové, kyseliny rozmarýnové, kafru, kyseliny ursolové a různých dalších účinných látek. Jednou z oblastí, kde lze tento olej použít, je na vlasy a pokožku hlavy, a jeho popularita tímto způsobem výrazně vzrostla. Poznejte zkrášlující účinky rozmarýnového oleje i vy.

Zabraňuje vypadávání vlasů

Vypadávání vlasů je nepříjemná záležitost, která patří nejen k vyššímu věku, ale postihuje i mnohem mladší ročníky. Rozmarýnový olej ocení jak ženy, tak i muži. Rozmarýnový olej zlepšuje cirkulaci a snižuje záněty, tím může zabránit dalšímu vypadávání vlasů.

Doplní antioxidanty

Antioxidanty obsažené v tomto oleji pomáhají předcházet poškození pokožky hlavy od působení škodlivých volných radikálů a nadměrnému slunečnímu záření.

Je antibakteriální

Antibakteriální povaha tohoto oleje zvyšuje obranyschopnost pokožky hlavy proti chronickým infekcím, které mohou způsobovat vypadávání vlasů.

Zapomeňte na šediny

Rozmarýnový olej zlepšuje celkovou strukturu vlasů, vlasy po něm budou vyživené, lesklé a silné. Pravidelné používání může oddálit vznik šedin.

Pro dámy i pány

Dalším účinkem rozmarýnového oleje je podpora růstu. Z tohoto důvodu je oblíbený nejen u žen, ale v poslední době se často objevuje i v pánské kosmetice, zvláště jako podpůrný prostředek pro růst vousů.

Jak olej používat

Olej můžete kombinovat s běžnými šampony, kondicionéry i dalšími vlasovými výrobky. Stačí jen pár kapek a z obyčejného šamponu vykouzlíte přípravek plný živin. Na podporu růstu a proti vypadávání vlasů můžete olej aplikovat na pokožku hlavy. Olej je důležité vždy z vlasů a pokožky opláchnout, je velmi silný a mohl by pokožku podráždit.

Zdroj: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6388561/, https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ptr.4712






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat