Prostreno.cz

Přírodní řešení šedin. Po čem vám vlasy opět ztmavnou

Při sčítání škod jste došli k názoru, že těch šedivých vlasů máte zase o něco víc? Zkuste nad nimi vyzrát cibulovou pastou, kokosovým olejem, citronem nebo černým čajem. Tyto pomocníci je totiž dokážou zneviditelnit!

Asi se všichni shodneme na tom, že šediny nejsou něčím, co člověku nevadí. Zvlášť v případě, že se objevují na tmavších odstínech vlasů, takže jsou viditelné ještě o něco víc. Je asi zbytečné dlouze debatovat o tom, co za ně může – jestli stres, věk nebo snížená produkce melaninu (látka tvořená pigmentovými buňkami). Daleko důležitější je jejich náprava, souhlasíte? Pokud si myslíte, že jedinou možností kamufláže je nový přeliv, pak vás teď asi potěšíme. Na šediny lze vyzrát i jinými prostředky! Kterých konkrétně se to týká?

Cibule, královna kuchyně. Nebo spíš koupelny?

Dámy a pánové, čtete správně. I takhle obyčejné a naprosto dostupné ochucovadlo dokáže šedé vlasy o něco ztmavit. A co víc – zcela přirozeným a přírodním způsobem. Kudy vede cesta? Odloupněte z cibule několik vrstev a rozmělněte je do konzistence pasty. Získaným „materiálem“ masírujte pokožku hlavy alespoň pět minut, poté zlepšovák nechte působit další půlhodinu. Jakmile stanovený čas uplyne, umyjte si vlasy běžným způsobem, abyste odstranili případný „cibulový zápach“. Když tuto kúru budete provádět denně po dobu jednoho týdne, dočkáte se příjemných výsledků.

Kokosový olej s citronem. Skvělá spolupráce

Že olej získávaný z kokosových ořechů vlasům prospívá, o tom už dnes asi nikdo nepochybuje. Věděli jste ale, že v kombinaci s citronovou šťávou likviduje šediny? To je překvapení, viďte? Opakujte aplikaci této směsi tak dlouho, dokud s pohledem v zrcadle nebudete spokojeni. Druhou výhodou kokosové metody je to, že koruně krásy obnovuje ztracené zdraví. Můžete to tedy vzít jedním šmahem!

Černý čaj. Ten vážně není jenom k pití

Pro brunetky, které touží po ztmavení „světlých vlasů“, se přímo nabízí také alternativa v podobě černého čaje. Obsažené přirozené barvivo zvyšuje hladinu keratinu a melaninu, což kýžený efekt jenom podpoří. Jdete do toho? Pak si denně oplachujte vlasy ve zchlazeném nápoji. Možná budete sami překvapení, co to udělá…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat