Prostreno.cz

Potřebujete snížit tlak? Vyberte si ten správný čaj

Vysoký krevní tlak nevěstí nic dobrého a rozhodně byste tuto skutečnost neměli podceňovat. Krevní tlak mimo jiné ovlivňuje také strava a pitný režim. Máme pro vás hned několik čajů, které vám pomohou dostat tlak pod kontrolu.

Vysoký krevní tlak je velmi častý zdravotní stav, při kterém síla krve, která tlačí proti cévám, je příliš vysoká. Pokud jsou vaše krevní cévy a tepny dostatečně rozšířeny, postačí méně síly k přesunu krve do oběhového systému, čímž se sníží tlak na kardiovaskulární systém.

Krevní tlak je ovlivněn celou řadou faktorů, včetně hladiny stresových hormonů, stravy, elektrolytické nerovnováhy, užíváním léků dokonce může být daný i ​​geneticky. S řešením problému rozhodně nemá smysl otálet, nadměrná síla krevního tlaku způsobuje malé trhliny v tkáni tepen a žil. Tyto místa poskytují ideální místo pro usazování plaku, což se může rychle stát vážnou hrozbou pro vaše kardiovaskulární zdraví.

Zatímco existuje mnoho dostupných hypotenzních léků, ti, kteří dávají přednost přírodním lékům, mohou najít mnoho bylinných čajů, které účinně přispívají ke snížení krevnímu tlaku. Jaký bude váš oblíbený?

Zelený čaj

Velmi oblíbený zelený čaj je plný antioxidantů, jedním z těch nejdůležitějším na snížení krevního tlaku je epigalokatechin galát. Tato cenná složka se nachází v zeleném čaji ve vysoké koncentraci a působí jako vazodilatátor, tím přispívá k rychlému a účinnému snížení tlaku.

Oolong čaj

Studie prokázaly, že tento tradiční čaj obsahuje bohatou směs antioxidantů, která má zklidňující účinky na celý organismus včetně kardiovaskulárního systému.

Heřmánkový čaj

Z našich luhů a hájů je vynikající a všem dobře známí heřmánek. Heřmánek je známý pro své sedativní účinky již po generace a je často užíván ke zklidnění těla a mysli před spaním. Tyto stejné účinky z něj dělají ideální nápoj proti hypertenzi. Přispívá k uvolnění krevních cév a tepen.

Česnekový čaj

Tenhle čaj je sice spíše pro otrlejší jedince, ale je velmi účinný. Česnek přímo přetéká antioxidanty a obsahuje sloučeniny síry, o kterých je známo, že mají ochranný účinek, protože snižují záněty v tepnách a cévách, čímž snižují krevní tlak a snižují riziko srdečních onemocnění a mrtvice.

Příprava čaje je velmi snadná. Budete potřebovat 2 až 3 stroužky česneku, které nakrájejte na plátky, zalijte vodou a krátce povařte. Popíjejte vlažné.

Kopřivový čaj

Mnoho různých částí kopřivy se používá pro přírodní medicínu. Kopřivový čaj můžete zakoupit již hotový v obchodě, případně si dopřát na jaře čaj z čerstvých listů kopřiv. Spařené listy ztrácí svoji dráždivou povahu a výsledkem bude lahodný protizánětlivý čaj, o kterém je známo, že zklidňuje tělo a léčí příznaky hypertenze.

Puerh čaj

Tento exotický čaj může nejen snížit hladinu krevního tlaku díky svým vazodilatačním vlastnostem, ale také přispívá ke snížení hladiny cholesterolu v těle. Díky tomu může až dvojnásobně pomoci ke zdraví vašeho srdce a snížit riziko aterosklerózy a srdečních infarktů.

Ibiškový čaj

A na závěr lahodný ibiškový čaj, které je také známí svými zklidňujícími vlastnostmi. Ibiškový čaj přispívá ke snížení krevního tlaku a snižuje stresové hormony v těle, což může zmírnit zátěž vašeho kardiovaskulárního systému.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat