Prostreno.cz

Potraviny, které potřebujete jíst, když přestanete kouřit

Rozhodli jste se, že típnete poslední cigaretu? Chvályhodné! Zařaďte do své stravy některé potraviny, které vám s vaší transformací pomohou! Které to jsou?

Přestat kouřit. Jak zbožné přání, které vyžaduje hodně odhodlání, síly a trpělivosti z vaší strany! Dobrou zprávou je, že spárování těchto vlastností s vhodnými stravovacími návyky se podílejí na větší úspěšnosti. Co byste měli jíst? Tenhle seznam si napište na ledničku!

Křupavá zelenina

Roky a roky kouření cigaret způsobily, že se toxiny nahromadily ve vašich systémech. Abyste se těchto jedovatých látek zbavili a mohli mluvit o řádné detoxikaci, je nutné navýšit konzumaci zeleniny, jako je růžičková kapusta, květák nebo brokolice. Kdo říká, že se musíte držet jenom polévek či obalovaných a smažených pokrmů? Z květáku si vytvořte třeba chutné placičky nebo nákyp!

Ovoce

Chuť na cigaretu bývá velmi silná. Jak jí odolat? Pokaždé, když se ocitnete v krizi, sáhněte po oblíbeném ovoci s vysokým obsahem vlákniny. To tuto nutkavou potřebu může potlačit. Hruška, jablko, sušené fíky, meruňky a švestky… Dopřejte si, co máte rádi!

Ořechy a semena

Při odvykání kouření se vaše nálada pohybuje jako na horské dráze. V jednu chvíli jste na zabití, v té druhé propadáte depresi. Mezi vynikající nápady, jak svoji náladu stabilizovat, patří taková malá svačinka – ořechy a semena. Zásobte se mandlemi, vlašskými ořechy, slunečnicovými semínky a dalšími dobrotami, které jsou nabité omega-3 mastnými kyselinami.

Hořká čokoláda

Chuť po „šluku“ také může zahnat tmavá čokoláda, která zároveň potěší vaše chuťové pohárky. Pochopitelně, že by se nemělo jednat o nějaký ztužený tuk, ale poctivou čokoládu se 70 procenty kakaa, jež může také pomoci při boji proti nespavosti. Právě nespavost totiž trápí nejednoho kuřáka, který se vydal na lepší cestu.

Mléko

Tolik bývalých kuřáků, kteří svoji odvykací kúru úspěšně zvládli, přísahají na účinky sklenice mléka. Pokaždé, když ucítíte nutkání sáhnout po cigaretě, okamžitě do sebe obraťte velkou sklenici. V případě, že patříte k veganům, rozhodněte se pro alternativní mléčné výrobky, jako je sójové nebo mandlové mléko. Vhodným zachráncem je i sýr vyrobený z kravského mléka. Obsahuje totiž sůl, která je podle vědců účinná při potlačení chuti na cigaretu.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat