Prostreno.cz

Zažeňte hlad zdravě a bez výčitek. Vsaďte na ořechy a avokádo

Hubnete? Pak vás možná pocit hladu „navštěvuje“ častěji, než by vám bylo milé. Ale nezoufejte, i v dietním režimu si můžete dopřát svačinku, která vaše štíhlé křivky v žádném případě neohrozí. A ještě se po ní hodíte do klidu!

Když má člověk hlad, bývá také nervózní a zpravidla ho rozčilují naprosté banality. Jak spolu prázdný žaludek a vyšponované nervy souvisejí? Odpověď je jednoduchá – pokud se váš organismus hlasitě dovolává stravy, je to neklamná známka toho, že hladina glukózy neboli krevního cukru klesla pod určitou hranici. Tento „výkyv“ z normálu způsobuje podrážděnost, únavu i nesoustředěnost. Tak samozřejmě, když se trochu najíte, čímž stabilizujete hladinu cukru, zase se to spraví. Jenže od toho se odvíjí zásadní otázka – čím zahnat hlad, když jste v dietním režimu? Pár možností, které neohrozí vaše hubnoucí ambice, by se našlo…

Dejte si nějaké ořechy

Menší hrst ořechů není vůbec špatným nápadem, když se potřebujete rychle zasytit. Křupavá lahůdka je napěchovaná bílkovinami i zdravými tuky, takže vás okamžitě uspokojí, přičemž zažene hlad i nervozitu. Namítáte, že ořechy obsahují poměrně dost kalorií? Pochopitelně jich nesmíte sníst kilo na posezení, a hlavně – ne všechny druhy jsou při redukci váhy tabu.

Třeba u mandlí se prokázalo, že snižování tělesné hmotnosti naopak podporují. Američtí vědci na základě své studie totiž tvrdí, že je to díky obsažené unikátní sloučenině, která napomáhá vstřebávání tuků v těle.

Vhodná jsou také semínka

S trochou nadsázky by se dalo říct, že jakákoli semínka poskytnou vašemu tělu všechny důležité živiny, které ke své spokojenosti potřebuje. Mějte je tedy jako součást „pohotovostní výbavy“ vždy po ruce! Vybrat si můžete hned z několika druhů, přímo se nabízí třeba semínka sezamová, chia, konopná, slunečnicová nebo dýňová. Nutno podotknout, že i tady platí pravidlo přiměřeného množství. Koneckonců, potřebujete přece jen zahnat hlad, ne se regulérně naobědvat.

Avokádo. Ani trocha exotiky neuškodí

Další v řadě doporučených potravin je avokádo. Ovšem pozor – pro vaše potřeby bude bohatě stačit pouze jeho polovina. Tak jistě, má v sobě sice tuk, nicméně se jedná o ten „zdravý“, který vás zasytí a uklidní váš rozčílený temperament. Plod hruškovce přelahodného je také bohatým zdrojem vitaminu E, takže přispívá ke zpomalování stárnutí. Jistě přivítáte i to, že přítomná kyselina olejová blahodárně působí na funkce centrální nervové soustavy – ta zajišťuje přenos informací a odpovídá za rychlé reakce.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat