Prostreno.cz

Přírodní léky na kašel

Nemůžete kvůli kašli spát, protože „chrchláte“ na celé kolo? Nic moc situace. Ale nezoufejte, léčba se dá podpořit i prostředky, které schovává vaše kuchyně. Máte po ruce bílý jogurt, kuřecí vývar, česnek a zázvor?

Kašel, byť jakkoli otravný, je vlastně k užitku. Jedná se totiž o obrannou reakci, jejímž cílem je uvolnění dýchacích cest od hlenu a dráždivých cizorodých těles. Příčin tohoto „hlasitého manévru“ je více, nicméně většinou to bývá zánět dutin a nosohltanu. Snažíte se kašle zbavit pomocí sirupu z lékárny? Tak jistě, je to asi nejčastější řešení. Ovšem při „kurýrování“ téhle patálie nezapomeňte ani na určité potraviny a nápoje. Co s tím vším mají společného?

Nepodceňujte kuchyňské zásoby

Ano, správná strava dokáže divy – a leckdy může značně přispět i k urychlení celé léčby. Pokud si „naordinujete“ vhodný jídelníček, posilníte tak imunitní systém, čímž zmírníte také symptomy nemoci, která kašel způsobila. Čím se teď vyplatí posilnit?

Kuřecí polévka. Oblíbený lék našich babiček

Talíř kuřecího vývaru je univerzálním domácím prostředkem na celou řadu neduh. Polévka vás zahřeje, zasytí a ještě zvýší váš celkový příjem tekutin, což příznivě zapůsobí na sliznici dýchacích cest. Také je báječným zdrojem bílkovin, které posilují obranyschopnost.

Bílý jogurt. Dobro v kelímku

Když přijde čas na svačinu, sáhněte do lednice pro bílý jogurt. Obsažené „hodné“ a prospěšné bakterie hrají do karet imunitnímu systému. Tak můžete válku nad nepříjemnou nemocí vyhrát o něco rychleji. Vždyť co si budeme povídat, každý den „k dobru“ se počítá!

Nezapomínejte na potraviny s česnekem a cibulí

Přidejte do vaší stravy i česnek, který vám také může přinést úlevu od protivného kašle. Toto silně aromatické ochucovadlo má vynikající protizánětlivé vlastnosti, hodně podobně je na tom i cibule. Mimochodem, ta vás navíc obohatí i o vitamin C, což je jen ku prospěchu věci. A čím to všechno zapít?

Zázvorový čaj s medem, sázka na jistotu

Zázvor je dobrým přítelem všech nemocných. Jeho nabízené protizánětlivé vlastnosti by byla škoda nevyužít! Udělejte si z něj čaj a ochuťte ho lžičkou medu, zklidníte tak podrážděný krk, čímž se vám bude dýchat i polykat mnohem lépe.

Zelený čaj. I ten přijde k duhu

Každý ví, že zelený čaj je napěchován antioxidanty, jež pomáhají posilovat imunitní systém. Na rozdíl od kávy také obsahuje méně kofeinu, takže vám nebude bránit ve spánku, který vaše tělo v boji s onemocněním potřebuje jako sůl.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat