Prostreno.cz

Citronová voda nebo bazalka, jsou přírodní prostředky na snížení hladiny cholesterolu

Máte doma kurkumu a citron? Výborně, tak teď už jen sehnat v bylinkářství posvátnou bazalku a můžete oficiálně zahájit léčbu vysokého cholesterolu. Tyto tři poklady totiž slibují brzké a efektivní výsledky!

Cholesterol je v dnešní době hodně diskutované téma. Na jednu stranu je nepostradatelný, neboť pomáhá zpracovávat tuky a je přirozenou součástí buněk lidského těla. Pokud je jeho hladina v normě, je všechno v nejlepším pořádku. V opačném případě, tedy takovém, kdy ho je v organismu poněkud více, však začíná svítit varovná kontrolka signalizující zvýšené riziko kardiovaskulárních chorob. A to je problém, se kterým se potýká stále více lidí. Ale proč?

Sezení, tučná jídla a stres? Nebezpečná kombinace

Vysoký cholesterol je stále se rozrůstajícím nešvarem moderní populace. Odborníci se domnívají, že si za to lidé ve značné míře mohou sami, protože vyznávají sedavý způsob života. Také si nehlídají váhu, stravují se nezdravě, kouří, pijí alkohol, nadměrně se stresují a nedocházejí na pravidelné lékařské prohlídky. Když se to všechno sečte dohromady, žádný div, že cholesterol dosahuje vysokých hodnot. Co si ale v takové situaci počít? Svěřte se do „rukou“ přírody, která vám nabízí účinné prostředky! Například?

Seznamte se s bazalkou. Tou posvátnou

Bazalka posvátná (Ocimum sanctum) je v Indii pěstována již tři tisíce let a patří mezi nejuctívanější bylinky hinduistického náboženství. Legendy praví, že symbolizuje nejen zdraví, ale i čistou a pravou lásku. Seženete ji v bylinkářství či na internetu, a to v podobě sypaného čaje, mletého prášku nebo kapslí. Naordinujte si zelený medikament dvakrát denně, přispívá ke snížení cholesterolu, uklidňuje od stresu, zpomaluje proces biologického stárnutí a zároveň podporuje imunitní systém.

Zahrňte do své denní rutiny kurkumu

Koření, kterému se často říká indický šafrán, je také spolehlivým prostředkem. Obsahuje totiž aktivní látku kurkumin s protizánětlivými a antioxidačními účinky. Tím reguluje cholesterol, zachovává propustnost tepen a prospívá srdci. Kurkumu můžete přidávat do různých jídel nebo si z ní připravit čaj v poměru poloviční lžičky koření na šálek vody. A klidně si blahodárný nápoj ochuťte ještě medem, tím určitě nic nezkazíte!

Citronová voda. Síla v každé kapce

Voda ochucená trochou citronu je hodně populární drink. Vy ho stále nepijete? Je nejvyšší čas začít. Antioxidanty v kyselém plodu pomáhají snižovat cholesterol z přijaté stravy, který „uvíznul“ na stěnách artérií. Citronová voda navíc povzbuzuje metabolismus, zatne tipec akné, působí jako prevence proti artritidě a příznivě ovlivňuje celkový stav pokožky. Nač s ním tedy otálet?





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat