Prostreno.cz

Na dobití energie nebo při kožních problémech sáhněte po vitaminu B6

V poslední době padáte únavou, usínáte v práci a navíc vám začal rašit jeden pupínek za druhým? Potřebujete jeden jediný vitamin – ihned!

Vitamin B6 je jedním z těch ve vodě rozpustných vitaminů, přičemž vaše tělo by jej mělo přijímat pravidelně už jen proto, že zastává mnoho důležitých rolí, které jsou vyjmenovány níže.

V každém případě je nutné mít na paměti, že mezi zdroje „bé šestky“ patří játra, hovězí, vepřové či kuřecí maso, ryby a vejce. Pokud jste vegetariáni, nebo chcete jen snížit příjem špatného cholesterolu a nasycených tukům, můžete B6 čerpat z celozrnných, pšeničných klíčků, fazolí, ořechů, zelí, špenátu, květáku, mrkve nebo banánů. Co získáte, když na stůj stůl zařadíte zmíněné potraviny?

Snížená infekce

Odborníci tvrdí, že vitamin B6 posiluje imunitní systém. Pravidelným konzumováním potravin, které obsahují dobré množství tohoto vitaminu, můžete značně snížit riziko infekcí. V době, kdy chřipková epidemie stále neustupuje, se něco takového nesmírně hodí.

Zrychlený metabolismus

Pokud obviňujete svůj pomalý metabolismus z lenosti a pláčete nad tím, že stále nemůžete dopnout své oblíbené kalhoty, ujistěte se, že vaše tělo je zásobováno dostatečným množstvím vitaminu B6. Když tuhle nezbytnost okamžitě nasadíte, do plavkové sezony budete jako lunt.

Zvýšená energetická hladina

Vzhledem k tomu, že rychlost metabolismu je díky vitaminu B6 zvýšena, narůstá i vaše energie – tělo přeměňuje přijaté jídlo na slušný pohon, díky kterému lépe zvládnete denní povinnosti. Proto jestli trpíte na jarní únavu, neváhejte se na bé šestku obrátit.

Zdraví nervů

Vitamin B6 je nezbytný pro udržení zdravého nervového systému. Máte to v práci hodně? Nezvládáte nápor povinností? Zásobujte se vitaminem B6! Stres vás neohrozí, a co víc, vědci tvrdí, že uvedená živina podporuje kognitivní fungování mozku a posiluje paměť. Četné studie prokázaly, že bé šestka je velmi prospěšná pro ty, kteří trpí Alzheimerovou chorobou.

Optimalizace hormonálních hladin

Všichni víme, že hormonální nerovnováha může způsobit nejrůznější problémy, jako jsou třeba pupínky. Vitamin B6 pomáhá hormonální hladiny normalizovat, a tak udržuje pokožku v dobrém stavu. Akné, ekzémy, psoriáza nebo lupy nemají šanci!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat