Prostreno.cz

Chutné ovoce pročistí vaše tělo

Ze všech stran slýcháte o tom, že právě teď je ideální doba k pročištění těla, které je po zimě „zaneseno“ kdečím? Pokud jste k tomuto druhu „úklidu“ nakloněni také, vyrazte do obchodu pro zásobu borůvek, granátového jablka a ananasu. Proč?

Jarní detox. Máte pocit, že něco takového teď dělají prostě všichni? Je pravdou, že tato očistná kúra se po zimě provádí zcela běžně, neboť pomáhá odstranit nahromaděné škodlivé látky, které v těle za poslední měsíce „uvízly“. Ovšem mnozí ji provádějí také za účelem hubnutí, protože nečistoty v útrobách narušují správné vstřebávání tuků. Zkusili byste to také, jenže nevíte, jak na to? Máme pro vás ten úplně nejjednodušší způsob ze všech – vykažte škodliviny z těla jídlem! Které potraviny v tomto směru báječně splní svůj účel?

Borůvky, kulatí přátelé

Když budete jíst borůvky – v současné době pochopitelně ty sušené, můžete skutečně vyhnat bakterie z močových cest. Fialové bobule totiž dle názoru odborníků fungují jako antibiotikum, přičemž pomáhají předcházet vzniku infekcí. Zajímavá informace, nemyslíte?

Granátové jablko, dobrota s výhodami

Granátové jablko patří mezi nejzdravější druhy ovoce. Plod zajímavého vzezření a ještě poutavějšího obsahu je v některých zemích symbolem plodnosti, úrodnosti a blahobytu. Nutno dodat, že poslední dobou se na cizokrajné jablko sází i v případě očisty organismu. Je to proto, že obsahuje neobyčejně velký podíl antioxidantů, které bojují proti nahromaděným toxinům. Tyto cenné látky rovněž posilují imunitní systém, což se přece hodí vždycky.

Ananas, pomocník nejen při hubnutí

Přecházíte ananas v obchodě bez povšimnutí s tím, že na manipulaci s jeho tuhou kůrou vážně nemáte nervy? Možná teď změníte názor. Tropický drahokam má díky svému unikátnímu složení čisticí schopnosti, přičemž „udělá pořádek“ hlavně v trávicím traktu. Ke všemu působí protizánětlivě a poskytuje prevenci před rakovinou. Třeba by vás mohlo zajímat i to, že ananasový enzym bromelin výrazně pomáhá s úspěšným zahnízděním embrya, čímž jde otěhotnění hezky na ruku. To jen kdyby náhodou…

Jablka. Těch není nikdy dost

Že jablka patří do zdravé stravy, to je všeobecně známá věc. Pokud chcete takhle z jara v rámci detoxu zbavit své tělo odpadních a škodlivých látek, měli byste těmto sladkým plodům věnovat o to větší pozornost. Co je na nich tak zvláštního? Jablka se mohou pochlubit nemalým množstvím vlákniny. Ta při průchodu trávicím traktem dokonale pročistí tlusté střevo, a to je užitečné nejen jako „jarní uklízecí zlepšovák“, ale také při regulaci střevních funkcí.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat