Prostreno.cz

Dejte si před spaním sklenku červeného vína. Podle vědců rychleji zhubnete

Váha vám stále tvrdohlavě ukazuje číslo, se kterým prostě nejste spokojení? Zachovejte klid, zhluboka se nadechněte a vyrazte na obhlídku do nejbližší vinotéky. Proč je to momentálně ten nejlepší nápad?

Pořád nemáte odvahu ukázat se v plavkách na veřejném koupališti? V tom případě si rychle skočte do obchodu pro lahvinku červeného. Ne snad proto, abyste svou úzkost z nevydařené diety „přepili“, jistá složka obsažená v alkoholickém nápoji rubínové barvy je prý zaručeným hubnoucím pomocníkem!

Metla lidstva jako nově objevený fitness fígl?

Američtí výzkumníci z Washingtonské státní univerzity mají dobrou zprávu pro všechny milovníky červeného vína. Na základě jejich studie se totiž domnívají, že sloučenina resveratrol, která se v něm v hojném množství nachází, jde se štíhlými křivkami ruku v ruce. Proto si dát takhle sklenku – a nejlépe prý před spaním, vůbec není na škodu. Jak tenhle zlepšovák funguje? Tak tohle zní hodně zajímavě…

Snadnější spalování kalorií v každé kapce

Dle názoru odborníků zmíněná látka napomáhá tělu přeměnit bílý tuk na ten hnědý. Že jste o různých barvách tuku ještě neslyšeli? Nevadí, ihned vás uvedeme do obrazu. Hnědý tuk je pro lidský organismus zdravý a potřebný, navíc ho člověk spaluje mnohem rychleji. Tedy v porovnání s tím bílým, který se k naší nevoli zvesela ukládá do podkožních zásob. Jsou tedy pravidelní konzumenti červeného vína štíhlejší? O tom se údajně vůbec nedá pochybovat, což dokazuje další studie vážených expertů.

Pijani mají sexy křivky

Specialisté působící na americké Harvardově univerzitě prostřednictvím své studie odhalili, že ženy, které si ve večerních hodinách dopřávají dvě deci tmavého moku, mají nižší index tělesné hmotnosti. Pochopitelně ve srovnání s těmi, které dodržují pravidla abstinence. Přihlédneme-li k faktu, že do tohoto průzkumu bylo zahrnuto přes 20 tisíc příslušnic něžného pohlaví, pak se závěr bádání zřejmě nedá považovat za planý výkřik do tmy, ale směrodatnou informaci. Když už jsme u toho, resveratrol ve víně vám může pomoci i v jiných oblastech.

Paměť jako slon? I tu můžete mít

Profesor molekulární a buněčné medicíny Ashok K. Shetty, který pracuje na americké lékařské fakultě Texas A&M Health Science Center College of Medicine, si troufá tvrdit, že resveratrol má pozitivní účinky i na část mozku nazývanou hipokampus, která hraje důležitou roli při zachovávání informací. To znamená, že prospívá paměti a podporuje způsobilost k učení. Co vy na to, už otevíráte láhev? Mějte na paměti, že pít se musí vždycky s mírou, to je základ…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat