Prostreno.cz

Vlasy vám padají po hrstech. Pomoci mohou lněná semínka a vajíčka s cibulí

Zase nervózně počítáte škody, které vám po česání uvízly v hřebenu? Žádnou paniku. Rychle se poohlédněte v domácích zásobách, vždyť tam máte hned několik možností, jak najít cestu z této neblahé situace!

Nadměrné padání vlasů postihuje stále více jedinců, a to bez rozdílu věku i pohlaví. Podle odborníků jsou příčiny různé. Mez hodně časté faktory patří užívání některých léků, dědičnost, nadmíra stresu, náhlé změny v jídelníčku, těhotenství či poruchy štítné žlázy. Viníkem klidně může být i prodělaná infekce, nevhodná pokrývka hlavy nebo hormonální nerovnováha. Ať už za touhle nepříjemností stojí cokoli, naděje na nápravu přece jen existuje. A představují ji tyto přírodní prostředky!

Olej a bílek? Možné řešení situace

Extra panenský olivový olej nesvede divy jenom v kuchyni. Je také skvělým hydratačním přípravkem, který se může pochlubit skutečně působivým obsahem vitaminu E. Vaječný bílek zase platí za bohatý zdroj bílkovin a minerálů, včetně železa a zinku. Když tyto dvě ingredience smícháte, získáte efektivní zbraň proti padání vlasů. Vzniklá tekutina dokáže hloubkově vyživit pokožku hlavy a zlepšit cirkulaci krve, čímž stimuluje vlasové folikuly. Aplikujte ji tedy ke kořínkům s několikaminutovou masáží – pravidelně. Určitě vás nezklame.

Lněná semínka. Velká pomoc v malém balení

Lněná semínka jsou považována za superpotravinu. Podle vědců dokážou regulovat hormonální nerovnováhu a díky svému protizánětlivému působení poskytují prevenci před mnoha různými onemocněními. Někteří experti dokonce neváhají tvrdit, že přispívají ke snížení rizika předčasného úmrtí. Ano, takhle jsou lněná semínka zázračná! A protože jsou doslova nabitá antioxidanty a prospěšnými látkami, mohou zabránit i nechtěnému úbytku hřívy. Stačí je jen rozemlít a povařit ve vodě. Zakrátko se vytvoří gel, jenž se aplikuje přímo na pokožku hlavy. Nutno dodat, že tato první pomoc také zabraňuje tvorbě a lupů a celkově zlepšuje kvalitu vlasů.

Cibulová šťáva, podceňovaný zlepšovák

Možná je vám proti srsti dávat si cibuli na hlavu. Ale ještě dřív, než tuto alternativu definitivně zavrhnete, byste měli vědět, že se jedná o jednu z nejspolehlivějších metod proti řídnoucí koruně krásy. Cibule totiž obsahuje poměrně dost síry, která podporuje tvorbu kolagenu. Právě jeho nedostatek bývá častou příčinou nadměrného vypadávání. Pravidelné ošetření pokožky hlavy cibulovým nektarem opravdu přináší slibné výsledky!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat