Prostreno.cz

Léčba zácpy slanou vodou

Patříte k těm asi 20 procentům veřejnosti, která trpí zácpou? Nemusíte se stydět, spíš s tím něco dělejte. Smíchejte vodu se solí!

I když potraviny s vysokým obsahem vlákniny dělají hodně, někdy zkrátka ani ony nepomohou od nepříjemné zácpy. Proto v případě nouze zvažte ozdravný „proplach“ slanou vodou. Někdy se tato kúra nazývá očistná. Je totiž navržená tak, aby vám pomohla vyčistit tlusté střevo a trávicí systém tím, že aktivuje to, co má být aktivováno.

Klíčovou součástí receptury je samotná sůl, protože je potřebná pro mnoho biochemických procesů. Mimochodem, proplach slanou vodou se během uplynulého desetiletí stal dost populární, neboť usnadňuje trávení a podporuje vlastní mechanismus těla k přirozené detoxikaci.

Rychlá úleva od potíží

Léčba zácpy s pomocí slané vody je nejúčinnější, pokud se provádí ráno na lačný žaludek. Pokud to uděláte později, jednoduše se ujistěte, že jste nic nejedli jednu až dvě hodiny zpětně. Půjdete-li do toho, začněte s 2 čajovými lžičkami mořské soli. Použít můžete i sůl himálajskou. (Ujistěte se, že se jedná o čistou sůl bez jodu.)

Zahřejte 1 litr filtrované vody. Voda by přitom měla být teplejší než pokojová teplota, ale ne vroucí nebo velmi horká. Uchopte skleněnou nádobu s víkem a přidejte sůl, vodu a čerstvou citronovou šťávu. Vše pečlivě protřepte tak, aby se sůl zcela rozpustila. Ujistěte se, že nejsou viditelné žádné granule v dolní části nádoby. A teď: na zdraví!

Kombinace soli, levého boku a masáže

Směs pijte rychle, a je-li to možné, stihněte to pod pět minut. Poté se položte na levý bok a masírujte si břicho (krouživými pohyby). Je ideální takto setrvat minimálně 30 minut a dát směsi šanci, aby ukázala, co umí. Během této doby pocítíte nutkání jít na záchod. Je možné, že se tento pocit dostaví i několikrát po sobě. A to je v pořádku.

Po vyčištění organismu je dobré vzít si probiotický doplněk a zakončit tak očistnou kúru zdravě a možná i chutně. Leckteré probiotické nápoje vám „spraví slinu“ po slaném zásahu.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat