Prostreno.cz

Proti úzkosti a stresu pomáhá majoránka španělská

Trpíte alergiemi, nespavostí nebo stresem a hledáte přírodní lék, který nebude příčinou vedlejších účinků? Pak můžete počítat s esenciálním olejem majoránkou španělskou!

Majoránku zahradní znáte, ale co tu španělskou verzi? Španělský majoránový olej pochází z druhu španělského tymiánu, a proto se tak jmenuje. Získává se z listů a květů s pomocí parní destilace. Cena tohoto těkavého oleje nemusí být nejnižší, jelikož musí být sklizeno mnoho a mnoho španělských rostlinek, aby se vyrobil voňavý zázrak. A jaké že má vlastně účinky? (Španělský majoránový olej se běžně používá v rámci aromaterapie, je však také možné aplikovat jej přímo na kůži, pokud je nejdříve zředěn nosným olejem.)

Snižuje stres a úzkost

Jedním z nejoblíbenějších použití majoránky španělské ve světě aromaterapie je snížení stresu i úzkosti. Obvykle stačí pár kapek a tělo i mysl se uklidní. Proto se často španělský majoránkový přidává k masážním olejům či koupelím, prostřednictvím kterých účinně bojuje proti výše zmíněnému proti stresu a úzkosti.

Zmírňuje nespavost

Španělský majoránový olej je běžně používán pro zmírnění nespavosti. Chcete-li mít dobrý spánek, můžete svoji ložnici nechat prostoupit touto báječnou vůní. K tomu použijte difuzor nebo jednoduše nakapejte pár kapek oleje na polštář.

Snižuje bolesti svalů a kloubů

Španělský majoránový esenciální olej zřeďte olivovým, kokosovým, mandlovým nebo jakýmkoli jiným nosným olejem podle vašeho uvážení. Co získáte? Úlevu od bolestí svalů a kloubů. Využití pro tento účel se doporučuje s podmínkou, že je postižená oblast těla dostatečně odpočinutá.

Řídí kožní infekce

Zředěný španělský majoránkový olej může být také použit k ošetřování kožních infekcí, jako jsou vyrážky nebo dokonce i lupy. Má totiž vynikající antifungální vlastnosti.

Zbavuje zduření nosní sliznice

Zmíněný olej je velice prospěšný pro každého, kdo během nachlazení, chřipky nebo při alergii prožívá zduření nosní sliznice či těsnost na hrudi. Abyste si mohli s pomocí tohoto oleje ulevit, smíchejte pár kapek s horkou vodou a poté vdechujte vyprodukovanou páru. Z tohoto důvodu se také jedná o dobrý lék na astma a akutní bronchitidu.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat