Prostreno.cz

Rozšířené póry. Vyzrajte na ně vajíčkem, jogurtem a jablečným octem

Zvětšené póry jsou úhlavním nepřítelem mladistvého vzhledu, neboť bez výčitek přidávají i pár let – stejně jako nenáviděné vrásky. Co s nimi? Řešení skrývá vaše lednice nebo spižírna. Tak na nic nečekejte a zatněte jim tipec!

Problém zvaný rozšířené póry. Dostihl i vás? Bohužel nebylo vyhnutí, neboť tenhle nešvar úzce souvisí s přirozeným stárnutím. Aby byl ale výčet viníků kompletní, celý proces vzniku hodně urychluje i nesprávná péče o pleť. Jak z toho ven? Nalijme si čistého vína – póry z povrchu pokožky úplně nevymažete, nicméně udržet jejich viditelnost v rozumných mezích možné je. Co se pro to dá udělat? Omrkněte domácí zásoby, pár zbraní se tam jistě najde. Třeba?

Vaječný bílek, ten svede divy

První variantou je použití vaječného bílku formou masky. Jakmile po několika minutách patřičně zaschne, což bezpečně poznáte pnutím pokožky, opatrně bílek sloupněte. Poté si obličej opláchněte vlažnou vodou a je hotovo. Nejen, že kůže bude zbavena přebytečných olejů a nečistot, čímž se póry trochu zneviditelní, ale dočká se také kompletní výživy. Navíc se podpoří i regenerace poškozených buněk.

Jablečný ocet, osvědčený pomocník

Tekutý zázračný elixír má mnoho zajímavých schopností. Přispívá třeba k léčbě angíny, astmatu, migrény nebo žaludečních obtíží. Spolehnout se na něj dá i v případě křečových žil a lehkých popálenin. Nezklame vás ani tehdy, když potřebujete odstranit odolné skvrny, a to zejména od kávy, cigaret a červeného vína. Ovšem pozor, i jako kosmetický zlepšovák funguje na jedničku! Jelikož dokáže „utáhnout“ pleť, báječně se hodí na rozšířené póry. Zřeďte ho s vodou a v roztoku namočte vatový tampon. S ním si pak „přejíždějte“ po zasažených oblastech – alespoň dvakrát denně.

Bílý jogurt není dobrý jenom k jídlu

Bílý jogurt je úžasným prostředkem, který vám pomůže vyčistit a zredukovat vaše zaneřáděné póry. Obsažená kyselina mléčná totiž rozpouští nečistoty a zpevňuje pokožku. Mléčný výrobek sám o sobě zabraňuje tvorbě vrásek a zlepšuje pružnost kůže. Bod navíc? Stojí jen pár korun! Naprosto jednoduchá je pak i jeho aplikace – stačí ho nanést, kam je třeba a nechat deset minut působit. Poté smyjte pozůstatky vodou a tím to hasne. Při pravidelném opakování této kúry na sebe výsledky nenechají dlouho čekat!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat