Prostreno.cz

Při akné jen krémy nestačí. Mnohem důležitější je, co jíte

Brokolice, artyčoky, kapusta, špenát nebo česnek. Nijak zvlášť vás tyto přírodní dary nelákají? Co když vám řekneme, že v boji proti akné nemají konkurenci? Teď už si je možná budete dávat pravidelně, což vaše pokožka dozajista ocení…

Kde jsou ty časy, kdy se problematická pokožka týkala jen dospívajících. V nenávratnu! V dnešní době s pupínky bojují i dospělí, přičemž u některých jedinců akné přetrvává až do padesátého roku života. Příčiny tohoto nešvaru mohou být různé – viníkem bývá nadměrný stres či špatně zvolená kosmetika. Svou roli zde sehrávají také geny nebo „návštěvnost“ jistých bakterií. Ať už je ale strůjcem „rudého zla“ cokoli, dá se proti němu zabojovat určitými potravinami. Které by vám dermatolog jenom doporučil?

Avokádo, dobrota s bonusem

Ano, toto lahodné ovoce je opravdu poněkud dražší, což od jeho nákupu mnohé odrazuje. Pravdou však je, že investice do avokáda se skutečně vyplatí. Tedy hlavně v případě, že jde o vizáž. Plod hruškovce přelahodného se může pochlubit vysokým podílem vitaminu E, který pomáhá zlepšovat celkovou vitalitu pokožky. Jeho další výhodou je přítomnost vitaminu C, jež přispívá k hydrataci a bojuje proti zánětům kůže.

Artyčoky. Ty jsou sázkou na jistotu

Artyčok je příbuzný bodláku, ale to mu na jeho atraktivitě a zajímavé chuti nikterak neubírá. Jak vám bude prospěšný? Opomíjená rostlina nabízí neuvěřitelné množství antioxidantů, které jsou úspěšné v likvidaci nahromaděných toxinů – a to nejen na pokožce. Tím zlepšuje stav pleti a mírní projevy otravného akné. Mimochodem, kdy jste měli tuhle mňamku naposledy?

Česnek, nekorunovaný král kuchyně

Aromatické ochucovadlo se rozhodně vyplatí zařadit do jídelníčku, neboť obsahuje unikátní látku zvanou alicin. O té je známo, že vykazuje silné antibakteriální vlastnosti, čímž působí proti škodlivému „řádění“ bakterií a virů. Jak již bylo zmíněno výše, za vznikem akné často stojí právě bakterie, proto je zkuste obelstít zvýšenou spotřebou česneku.

Kapusta a špenát. Přátelé v nouzi

Z obou druhů zeleniny načerpáte mnoho cenných látek, jmenovitě vitaminy A, B, C, E a K. Tito pomocníci pomáhají bojovat proti škodlivým volným radikálům, jež nevratně poškozují kožní buňky a ohrožují kondici pleti. Bodem navíc je pak to, že chutní „zelenáči“ posilují i obranyschopnost organismu, takže zvýší vaši ochranu před různými zdravotními potížemi.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat