Prostreno.cz

Komentáře k článku

Klára 16.06.2020

Myslíte že soukromí hospodáŕi nehnoji ,všude hnoji a bio potraviny, tomu snad věŕite? Hezký den....

Áda Klára 16.06.2020

Musíte přece rozlišovat čím hnojí, bez toho nic nevypěstuje. Rozdíl je mezi přírodním a umělým hnojivem. Hnojili už naši předci, chlévskou mrvou, zaoraným zeleným, jíchou, kvašeným slepičincem a kdoví čím ještě. Je s tím mnohem víc práce, než nasypat NPK. Ani ty blbé muškáty, když chcete bohaté květy, se neobejdou bez hnojiva.

Lenka7 16.06.2020

Ono ani vypěstované na vlastní zahrádce není jistojistě zdravé, protože v půdě i ve vzduchu je plno svinstva. My máme něco ze své zahrádky, něco kupujeme české, něco z ciziny a střídáme druhy všech potravin. Také radím opravdu sledovat testy.

Ingrid Lenka7 16.06.2020

Prý to kontrolují ...to bych chtěla vidět kolik ty úplatky stojí😃

Anna Štefanová 16.06.2020

A co dělá kontrola, než to přijde do obchodů ? Ještě, že mám vlastní jahody a zeleninu, vím čím hnojím, žádné chemikálie.

Ingrid Anna Štefanová 16.06.2020

Kontroluje kontrola a přesto je v obchodě v prodeji výše popisované zboží plné škodlivin. Zajímavé...asi nas chtějí otrávit

Doubravka 16.06.2020

Je to neskutečné za jaké blbosti se dnes stávkuje. Proč se nestávkuje za zdravější potraviny, proti pěstování řepky, proti Babišovským chemikáliím, kterými zamořuje naše pole. Zajímá se někdo vůbec o to, že byly zrušeny normy, které zaručovaly zdravější složení potravin ? Co se dá vlastně v této zemi jíst. Vše se zničilo, aby se mohly dovážet ty sajrajty ze zahraničí, dělají z nás popelnici Evropy a ještě za takové peníze. Je to vážně smutné.

Tomáš Doubravka 16.06.2020

na tohle je docela jednoduchá odpověd, lidi jsou ovce a ovladá je strach. Když by o tom psala media po celym světě furt dokola, jistě by se to změnilo.. jenže by na tom nikdo nevydělal

člověk z vesnice Tomáš 16.06.2020

poděkuj Havlovi

Pepa člověk z vesnice 16.06.2020

PPODĚKUJTE VŠEM VLADAM CO TAM JSOU PO KSČM ,ZA KSČM SE NA POLÍCH HNOJILO CHLEVSKYM HNOJEM A DĚLALA SE NA POLÍCH HLUBOKA ORBA ZNIČILA PLEVEL DNES POJEZDÍ JANOM DYSKAMA PROTO TSYPOU UMĚLÉ HNOJIVA .

Jaroslava Pepa 16.06.2020

A co ta kvanta DDT, a ostatního tzv hnojiva,kterého se sypala ve velkém všude? Asi jste byl hodně daleko od polí a od zemědělců vůbec.

Trémon Pepa 16.06.2020

Jste úplně mimo, za totality jedovaté sajrajty, Dinocit a DDT, hynula z toho zvířata velikosti srnců a všechna menší. Když hnojilo JZD, nemohli brát lidé v okolí vodu ze svých studen. Jablka z ČSSR pět postřiků, včetně preventivních, aby z toho byl nějaký výnos. Bylo víc tuzemských zemědělských produktů, ale s použitím chemických hnojiv a postřiků se soudruzi moc nesrali, bio tenkrát nebylo in, jedině na vlastní zahradě.

Martin Pepa 17.06.2020

No nevím, jestli za komunistů se hnojilo a stříkalo šetrněji. Větší plochy obilovin se hnojily letadly, což nebylo zrovna nic přesného, mnohdy byly pohnojeny i cesty a DDT mi při rozboru zjistili v petrželi (sice jen stopové množství) i po 50 letech, kdy se jeho používání zakázalo.

Noral 16.06.2020

No jestli si si někdo myslí že např.takové jahody ze samosběru jsou bez chemie,tak se mýlí.Poblíž mého bydliště je jahodová plantáž.Známá jezdí denně okolo do práce a zpět.Rok co rok říká že ty řady pytlů s hnojivy co vykládají z nákladáku ,jsou snad rok od roku větší.K tomu si připočítejme samozřejmě návnadu na slimáky mezi řádky jahod.Pokud to někdo dělá na výdělek,bez toho se neobejde.Jiné je to na vlastní zahrádce,tam se dá obejít bez chemie,ale i tam se musí hnojit.

Janík 16.06.2020

Ty vole..to je mazec. Maso nezdravé, ovoce a zelenina nezdravá. A co přepálené švestky?

Pepa 16.06.2020

A co nám ti vědci přinesou příště za novinku co je nezdravé. Dle mne vše je řízeno , pochopitelně vědecky, komercí. Podobná "nezdravost" byla vědci udávána o vejcích, másle , olejích a pod. To bychom nesměli jíst už vůbec nic. Mohou mi ti vědci říci co tedy jíst ?, resp. co jedí oni , abych nedej bože neumřel ? Anebo, proč se neučiní "opatření" , aby to "nezdravé, kontaminované ovoce " se vůbec do obchodů dostalo a neohrožovalo naše zdraví ? Je zřízeno plno vědeckých institucí, "organizací na ochranu všeho" ale nic se neděje, obchody to prodávají vesele dál, zisk je zisk, na lidech nezáleží, těch přeci je jak... ( dle hlášky ze známého filmu "Černí baroni".

Ingrid Pepa 16.06.2020

Jedině ty švestky prepalene by asi prošly 😁

Jaromír Ingrid 16.06.2020

Kolik to má živin ty přepálené švestky ?

Hanka 15.06.2020

Chce to nebýt prase a ovoce a zeleninu pořádně umýt, než to budete žrát.

Obět kapitalistů 15.06.2020

A co teda máme jíst a kde k tomu přjít abych se neotrávila? Zkurvenej kapitalismus musí za každou cenu vydělat i na jedovatém jídle , fuj🤮

Jirka_26 15.06.2020

Nějak mi nedochází, co má společného ovoce a zelenina v USA s tímtéž u nás nebo v Evropě? Za tyto články by měli jejich autory veřejně fackovat.

Kormorán 15.06.2020

Tak honem do Vraňan :-))

Přemysl Louda 15.06.2020

A to se pustí do obchodů,jako že to stačí omýt.Je mě s toho na zvracení.Ahoj

Petr Valach 15.06.2020

Aplikovat americké výzkumy na českou zeleninu a ovoce je ústřel století. Tento článek je na hraně šíření poplašné zprávy. Bohužel "novináři" se dnes nemusí zaobírat ověřováním informací a zjišťováním skutečného stavu věcí. A jejich čtenáři jim to baští, "jinak by to přece nepsali." Ostudná práce tohoto bulváru "pro ženy" jako stvořená. Kolik vám za to zaplatili?

Dana 15.06.2020

Veškeré jídlo máme asi otrávené. Je třeba nás otrávit, aby nás následně mohl farmac. průmysl jako léčit dalšími jeho jedy. Hrůza!!!!!!!!!!!!!!

babiš 15.06.2020

a zase sračky

Majka 15.06.2020

Dobry večer pracuji v oboru a myslím každý by měl komentovat pouze to čemu rozumí děkuji

gogina 15.06.2020

Tak to nekupujte a podporujte nase male farmy a pestitele a prodejnicky kde se zasobi kvalitnejsim zbozim. Ale je jednodussi nakoupit v hypermarketech ten sajrajt a pak si stezovat.

franta 15.06.2020

Z komentářů je vidět, že je dost naivů, kteří se domnívají, že to je ve zdejších supermarketech lepší. Není, co si nedokážu vypěstovat sám, to musím žrát s tím koktejlem pesticidů nebo si to odříct. Ne vždy to jde.

Lada 15.06.2020

Jeste ze to nekupujeme, vse mame svoje .

ondra 15.06.2020

A už nebudem nic jíst

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat