Prostreno.cz

Esenciální olej řebříček obecný. Působí proti zadržování vody v těle i na trávení

Esenciální oleje jsou zkrátka hit. A nejlepším jejich aspektem je, že jsou neuvěřitelně účinné! Jedním z takových olejů řebříček obecný. Využijte jeho sílu pro zmírnění jizev nebo léčbu ran!

Řebříček obecný (Achillea millefolium L.) je vytrvalá bylina, která se jmenuje podle bájného hrdiny Achilla (česky někdy také Achilleus), který prý ošetřoval pomocí řebříčku krvavé rány utržené během trojské války. Na tom ostatně není nic k divení. Řebříček, potažmo ve formě odvaru, tinktury, čaje či esenciálního oleje, působí proti těmto zdravotním nepříjemnostem!

Pomáhá s ranami

Když je tento olej aplikován na drobné rány, vytvoří ochranný plášť, který zabraňuje infekcím. Působí jako antiseptikum.

Krotí křeče

Křeče jsou nepohodlné a ti, kteří jimi trpí, se pod to rozhodně mohou podepsat. Studie však naznačují, že řebříček pozitivně působí na extrémní kontrakce těla a mírní záchvaty. To jsou věci…

Ovlivňuje trávení

Lidé trpící zažívacími poruchami hlásí obrovskou úlevu při konzumaci řebříčku coby bylinky. Léčí nesčetné zánětlivé problémy a také posiluje zdraví střev. Při těchto problémech je vhodná je i masáž břicha esenciálním olejem.

Působí proti zadržování vody v těle

Zadržování vody v těle? Nežádoucí už jen proto, že dochází ke zvyšování tělesné hmotnosti a otokům. Zbavte se toxinů, soli a zmíněné vody s pomocí tohoto esenciálního oleje. Masírujte oblast břicha, pár kapek přidejte i do aromalampičky…

Léčí nachlazení a zbavuje hlenů

Alergická rýma nebo chřipka? Pár kapek tohoto esenciálního oleje pomůže vyčistit vaše dýchací cesty jedna radost.

Vyrovná se drahé kosmetice

Dokonce i velké kosmetické značky se před tímto olejem mohou poklonit. Řebříček působí na pleť tak, že vypadá mladší, nádhernější a zdravější. Může také pomoci při léčbě akné a ostatních kožních infekcí.

Zabírá při nespavosti

Tento esenciální olej má uklidňující účinky na mozek, nervy a svaly lidského těla. Dokonce i ti, kteří trpí depresí a výkyvy nálad, mohou z tohoto oleje těžit. I vy před usnutím trošku nakapejte na svůj polštář, hned vám bude líp!

Podporuje metabolické funkce těla

Zmíněný esenciální olej pomáhá optimalizovat metabolické funkce těla, jako je absorpce nezbytných živin a rozklad potravy. Když je metabolismus těla posílen, vše tak nějak funguje o dost lépe.

Léčí hypertenzi

Mírná a regulovaná dávka esenciálního oleje z řebříčku pomáhá i v případech hypertenze. Tento olej má vlastnosti, které pomáhají účinně snižovat hladiny krevního tlaku bez jakýchkoli vedlejších účinků. To samé platí i při stahování jizev!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat