Prostreno.cz

Co se stane, když se budete vyhýbat fyzické aktivitě. Nadváhou to jen začíná

Berete ty řeči o tom, že sedavý životní styl je zhoubou moderních generací, s velkou rezervou? Být vámi, takhle rychle bychom to ještě neuzavírali. Absence jakéhokoli pohybu totiž oslabuje kosti, ohrožuje srdce a způsobuje psychické problémy!

Drtivá většina lidí má sport úzce spojený s rýsováním tělesných křivek, plavkovou sezonou a různými dietami. Jenže co když dvakrát netoužíte po velikosti XS, ani pomyslném pekáči „břišních buchet“? I tak byste pravidelné fyzické aktivitě měli dát šanci – alespoň v mírnějším a pohodovějším režimu. Co všechno hrozí tělu, které polehává na gauči až moc? Není to nic dobrého!

Kila navíc a sebevědomí v ohrožení

Tak samozřejmě, že sedavý životní styl se časem nějak projeví. Zpravidla jeho první vizitkou bývá nadváha, které hodně pomáhá také konzumace potravin bohatých na tuky a cukry. A čím víc člověk lenoší a jí nezdravě, tím rychleji jde váha nahoru, a rostou i zdravotní rizika – to je snadná rovnice. Ovšem k ní si rovněž můžete přičíst také nízké sebevědomí a psychické problémy, které jsou podle specialistů u robustnějších jedinců hodně časté.

Ve vzduchu visí i kardiovaskulární choroby

Jedním z hlavních benefitů cvičení je zlepšení krevního oběhu. V opačném případě ale cirkulace dosti zahálí, takže se mohou objevit trable s vysokým tlakem a cholesterolem. Pohybová aktivita také „trénuje“ srdeční sval i cévy, díky čemuž se zvyšuje i odolnost organismu vůči stresu. Tedy alespoň tak to vidí britští odborníci, kteří zároveň poukazují na to, že právě stres je hlavním rizikovým faktorem kardiovaskulárních chorob. Jak vidno, všechno souvisí se vším…

Osteoporóza? I s tou si zahráváte

Absence jakéhokoli pravidelného pohybu oslabuje kosti, což vzniku osteoporózy poskytuje ty nejlepší možné podmínky. Vy následně budete náchylní ke zlomeninám a „ozvou“ se i bolesti kloubů, které se za příjemné považovat rozhodně nedají. Vážně se nechcete jít projít, zatančit si, nebo oprášit kolo v garáži? Dle názorů lékařů tím pravděpodobnost osteoporózy výrazně snížíte!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat