Prostreno.cz

Kosmetické využití palmového oleje. Nahradí opalovací krém a zneviditelní jizvy

Ano, palmový olej je kontroverzní potravinou. To ale pořád ještě neznamená, že se v některých domácnostech běžně nevyskytuje. Věděli jste, že je skvělým hydratačním „krémem“, který vás navíc ochrání před slunečním zářením?

Snad nic v dnešní době není kritizováno tolik jako palmový olej. Ochránci přírody „kamenují“ firmy, jež zajišťují jeho výrobu, protože se prý uchylují k praktikám nešetrným k životnímu prostředí. Lékaři zase se značnou skepsí hodnotí samotné složení i vlastnosti mazlavého produktu, které by u některých osob údajně mohly vyvolat kardiovaskulární problémy. Co si o oleji získávaném z dužnatých plodů palmy olejné myslíte vy? Pokud ho máte doma, možná by vás mohlo zajímat, že má i své kosmetické výhody. Například?

Je skvělým hydratačním přípravkem

Pokud není pokožka dobře zásobena tekutinami, mohou se objevit nepříjemně svědivé a nevzhledné patálie. Konkrétně jde o vyrážky, ekzémy nebo psoriázu známou pod pojmem lupénka. Řešení? Kromě dodržování pitného režimu je třeba zajistit pleti dostatečnou dávku hydratace – a proč ne třeba palmovým olejem? Možná, že dle názoru některých odborníků je poněkud tučnější, ale pár vitaminů a minerálů vám dozajista nabízí, což je v kombinaci s dlouhotrvajícími zvláčňujícími účinky celkem dobrá péče.

Náhražka opalovacího krému

Závěry některých studií naznačují, že palmový olej poskytuje ochranu před slunečními paprsky stejně jako klasický opalovací krém. Úplně přesně se tu bavíme o faktoru SPF 15, což zase není tak málo. Jak se s touto náhražkou z kuchyně zachází? Klasika – prostě a jednoduše si menší množství aplikujte na kůži a dobře rozetřete.

Zmizík jizev? Ano, dokonce spolehlivý

Palmový olej, ať už se o něm říká cokoli, má velké plus, když jde o snížení viditelnosti jizev. Je to proto, že obsahuje vitaminy A a E, které následkům kožních poranění poskytnou výživu i hojivý dotek. Pro maximální výsledky je třeba jizvy potírat tímto olejem pravidelně, ideálně pak dvakrát denně.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat