Prostreno.cz

Potraviny, které zlepšují krevní oběh a vrátí teplo do studených končetin

Jste kvůli tlustým ponožkám, které neodkládáte ani v parném létě, terčem nejapných vtipů svých známých? Možná máte chladné končetiny v důsledku špatného krevního oběhu. Když si však dáte špetku kurkumy, kajenského pepře nebo čaj z jinanu dvoulaločného, rázem se to spraví!

Jedno staré úsloví praví, že studené ruce, upřímné srdce. I když to bezpochyby zní velice poeticky, lékaři mají svou vlastní verzi. Chladné končetiny – horní i dolní, podle nich signalizují spíše nějaký problém s krevním oběhem. I když na vině klidně může být nevhodný kus těsného oblečení nebo šperk, který stojí v cestě bezproblémovému krevnímu transportu, příčiny leckdy číhají i jinde – třeba ve štítné žláze, poruše imunitních schopností těla nebo revmatismu. Nic z toho se vás netýká? Pak se zahřejte s pomocí přírodních darů, které vám rozproudí krev v žilách!

Kurkuma, stará dobrá klasika

V kurkumě neboli indickém šafránu je ukryto mnoho prospěšných látek, ale největší pozornost se určitě točí kolem sloučeniny kurkumin. Žlutému barvivu s antioxidačními účinky odborníci přisuzují magickou moc, neboť podle nich podporuje vylučování žluči, tiší bolesti břicha, likviduje všemožné parazity a mírní nadýmání. Zároveň snižuje hladinu škodlivého cholesterolu, kardiovaskulárních chorob a astmatu, přičemž platí za prevenci obezity. Kurkumin má ale i další přednost, jež vás bude zajímat – zlepšuje průtok krve a předchází vývoji krevních sraženin. Po jeho konzumaci už vám zima nebude!

Ginkgo biloba. Lék s nevěřitelně dlouhou tradicí

Strom známý pod pojmem jinan dvoulaločný je jednou z nejstarších rostlin vůbec, a jeho pověst ho doslova předchází. Je prokázáno, že má spoustu zdravotních výhod, včetně posílení paměti a stimulace krevního oběhu, což je také důvod, proč se doporučuje zimomřivým jedincům. Čaj z ginkgo biloby totiž roztáhne cévy a to nenechá chladným ani toho největšího zmrzlíka. Kromě toho má jisté afrodiziakální schopnosti, zlepšuje soustředění a potlačuje alergické reakce i stavy deprese.

Kajenský pepř, ďábelská medicína

Kajenský pepř je velice populárním kořením, které se používá po celém světě. Prášek žluté až červené barvy je vlastně směsí sušených chilli papriček různých odrůd, jež vám nabídne dávku unikátního rostlinného alkaloidu kapsaicinu. Právě on podpoří krevní oběh a rozehřeje vaše končetiny. Možná by vás mohlo zajímat i to, že napomáhá spalování tuků, zlepšuje trávicí funkce, stimuluje pohyby střev a stabilizuje tlak. Když už léčba, tak proč to nevzít ze širšího spektra, no ne?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat