Prostreno.cz

Akné se bojí kurkumy, rajčete i avokáda

Zase čelíte rudému zlu (akné), což vás pár dní před odjezdem na dovolenou ani za mák netěší? Klid, povolejte do akce protizánětlivý indický šafrán nebo rajské jablíčko. Sázkou na jistotu je i exotické avokádo, které si s akné hravě poradí!

Časy, kdy se problematická pokožka týkala jen dospívajících, jsou dávno v nenávratnu. V dnešní době totiž s pupínky bojují i dospělí, přičemž u některých jedinců akné přetrvává až do padesátého roku života. Příčiny? Na seznam viníků, tedy alespoň podle odborníků, patří dědičnost, špatně zvolená kosmetika, nadměrný stres, hormonální nerovnováha či hyperaktivita, užívání některých léků nebo bakterie. No dobře, ale jak se tohoto prokletého danajského daru zbavit? Jisté triumfy skrývá matka příroda. Na které můžete vsadit?

Kurkuma. Poznejte její sílu

Kurkuma neboli indický šafrán není jen kuchyňským kořením, je to učiněný zázrak! Kromě svých léčebných schopností má co mluvit i do krásy, protože pokožku neuvěřitelně vyživuje, zatímco ji udržuje hydratovanou. Kurkuma je také skvělým prostředkem na mastnou pleť, ale zatne tipec i různým ekzémům a hlavně akné. Je to díky tomu, že zmírňuje zánětlivost. Smíchejte ji s gelem z aloe vera a získanou pastu aplikujte na postižená místa, přičemž doba působení je nějakých 20 minut. Následně obličej opláchněte vlažnou vodou. Kúru párkrát zopakujte – a možná bude po starosti…

Rajče. A to myslíme vážně

Není žádným tajemstvím, že rajčata patří na seznam zdravých dobrot, neboť obsahují velké množství důležitých výživných látek. Nesvedou však dobro jenom v žaludku, o čemž se můžete sami přesvědčit. I šťavnatá rajská jablíčka vás totiž pupínkového nadělení dokážou zbavit, jelikož vykazují antiseptické vlastnosti. Úplně nejlépe uděláte, když si každý večer před spaním rajčetem „pomažete“ obličej. Nebojte se, zlepšovák se rychle vstřebá, takže si lůžkoviny neušpiníte. A i kdyby – stojí to za to. Až si ráno opláchnete tvář a mrknete na sebe do zrcadla, asi nebudete věřit svým očím…

Avokádo, exotická pomocná ruka

Je pravda, že toto ovoce je poněkud dražší, nicméně investice do něj se vám opravdu vrátí. Avokádo se může pochlubit skutečně vysokým podílem vitaminu E, který pomáhá zlepšovat celkovou vitalitu pokožky. Jeho další výhodou je přítomnost vitaminu C, jež přispívá k hydrataci a bojuje proti zánětům kůže, což z něj dělá skvělý prostředek na akné. Použijte tedy trochu jeho dužiny jako krém a po pár minutách smyjte pozůstatky.

Zdroj: www.wikiepdia.org, www.firstaid.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat