Prostreno.cz

Odhalená tajemství bezchybné pokožky. Tahle byste měli znát

Chcete stárnout pomaleji? Kdo by nechtěl, viďte! Tak proč jste na tom ještě nezapracovali? Třeba tím, že budete pít zelený čaj, celoročně používat opalovací krém a hodně spát. Ovšem i s cukrem byste se měli rozloučit!

Je opravdu tak těžké dosáhnout bezchybně vypadající pleti? Teď si asi říkáte, že ano, protože dokonalá vizáž se neobejde bez častých návštěv kosmetického salonu a investice do vyhlášených krémů, sér a dalších omlazovacích produktů slibujících zázraky téměř na počkání. Jenže co když to jde i jinak? Zkuste jít perfektní pokožce naproti pomocí těchto jednoduchých triků!

Nepodceňujte pitný režim

Nebojte, teď vás nebudeme nabádat k tomu, abyste denně pili ty doporučované dva litry čisté vody – i když tím samozřejmě vůbec nic nezkazíte, právě naopak. My vám spíše chceme navrhnout, zda nechcete do pitného režimu zahrnout i zelený nebo heřmánkový čaj. Proč to? Snadná odpověď – oba nápoje jsou bohaté na antioxidanty, které neutralizují volné radikály ještě předtím, než začnou poškozovat vaši kůži, což mají v popisu práce. Tím se pochopitelně stav pokožky celkově zlepšuje a to víc – na ústup se dávají i ekzémy a akné.

Dejte si pozor na cukr

Všichni víme, že sladkosti jsou skvělým psychickým dopingem na pocuchané nervy. Ovšem za své služby si nechávají draze zaplatit! Přítomný rafinovaný cukr stojí v cestě přirozené produkci kolagenu – a to se neblaze podepíše nejen na kůži, ale i na vlasech a nehtech. Vzpomeňte si na to pokaždé, když dostanete chuť na „něco dobrého“. Pokud jde o slazení kávy, klasický bílý cukr se dá nahradit i zdravějšími alternativami, přímo se nabízí třeba stévie, melasa, med či javorový sirup.

Nevycházejte ven bez opalovacího krému

Tak samozřejmě, že na dovolené opalovací krém zodpovědně používáte, ale co zbytek roku? Myslíte na něj, když jdete do schránky pro poštu, na procházku se psem nebo zahradničíte? I chvilka bez ochrany může pokožce pořádně ublížit. Nevěříte? Podle názoru odborníků je nejčastější příčinou téměř všech projevů předčasného stárnutí ultrafialové záření. To na vás negativně působí i ve chvílích, kdy je slunce pod mrakem, nebo dokonce poprchává. Bez ohledu na počasí i roční období tedy „opalovákem“ vůbec nešetřete!

Neochuzujte se o spánek

Omlazovací zlepšovák, co je zdarma? Ano, cesta ke kráse vážně vede přes postel. Spojitost mezi zpomaleným stárnutím a dostatkem kvalitního odpočinku už potvrdila celá řada studií. Experti se pak domnívají, že regenerace kožních buněk je v noci takřka dvojnásobná, a to především v čase mezi 22. hodinou večerní až 4. hodinou ranní. Pro svůj vzhled uděláte maximum, když opravdu budete spát těch tak často omílaných osm hodin denně. Alespoň to vám radí lékaři se souhlasným přikývnutím vizážistů.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat