Prostreno.cz

Vyměňte exotické ovoce za obyčejnou hrušku. Svému tělu tím jen prospějete

Nejenom třešně, rybíz nebo maliny se řadí mezi letní ovoce. K létu patří také hrušky! Kdo by tohle šťavnaté a slaďoučké ovoce neměl rád!? Zvlášť, když je v ně, ukryta velká spousta vitaminů a minerálních látek, které mohou pozitivně ovlivnit zdraví i krásu. Už jste zkoušeli pleťovou masku?

Pálenka je z nich vskutku chutná, nicméně dají se využít i jinak! Hrušky mohou pomoci s problematickou pletí nebo poškozenými vlasy! Doplňují energii a předchází onemocněním srdce. Zkrátka a dobře, mají nespočet benefitů a ovlivňují jak zdraví, tak i vzhled. Čím i vám mohou být užitečné?

Benefity pro zdraví

Připravte si hruškové smoothie, hruškou šťávou, nebo jezte rovnou celé plody. Určitě vám neublíží, ba naopak! Největším přínosem je vysoký obsah vlákniny. Díky té se v těle redukuje cholesterol, čímž dochází ke snížení rizika vzniku srdečních chorob. Rovněž se vám bude lépe trávit a váš metabolismus se o něco zrychlí.

Tyto šťavnaté malvice si dokážou poradit i s rakovinou! Obsažené látky na sebe vážou karcinogenní buňky a následně je i úplně likvidují. Navíc váš organismus doslova napumpují sílou!

Je v nich spousta glukózy, kterou tělo obecně vstřebává velmi rychle. Ta se okamžitě transformuje na potřebnou energii. Hrušky zároveň neobsahují žádný tuk, takže se nemusíte bát o štíhlou linii. Kromě jiného v sobě skrývají i pozoruhodné chladící účinky, tudíž je považujte za ideální spojence v horkých letních dnech!

Zdravější pleť

V případě mastné pokožky pro vás hrušky představují doslova spásu! Připravte si z nich regenerační masku. Stačí je pouze rozmačkat a smíchat s čerstvou smetanou a medem. Tato směs se rovnoměrně nanáší na obličej. Zmíněnou proceduru opakujte třikrát týdně nadměrná funkce mazových žláz se vrátí zpět do normálu.

Válčíte naopak se suchou pokožkou? Nevadí. I s tím si toto ovoce zelenožluté barvy hravě poradí! Nachází se v něm zvlhčující látky. Ty pomáhají vyrovnávat hladinu vody vaší pleti. Zjednodušeně pohlídají, aby vaše pokožka byla dostatečně hydratovaná.

Revitalizace vlasů

Sorbitol. To je chemický prvek, který rovněž můžete nalézt v hruškách. A k čemu je dobrý? Jedná se o cukrový alkohol, který vyživuje vlasové kořínky a pokožku. Též zajišťuje hydrataci a navrací lesk. Tak na co ještě čekáte? Tuhle hruškovou péči si zamilujete! Jedna čerstvá zralá hruška, dvě lžíce jablečného octa a trocha vody. To je vše. Naneste, nechte alespoň 30 minut působit a důkladně opláchněte. Výsledek se ihned dostaví, na to vezměte jed!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat