Prostreno.cz

Domácí prostředky na ekzém. Osvědčil se konopný olej nebo přeslička

Už jste na ekzém zkusili vše možné i nemožné, ale on vás bez servítek deprimuje i nadále? Vyzrajte nad ním třeba olejem z čajovníku australského, který se pro takové účely báječně hodí. To však není jediné existující řešení palčivého problému. Co dalšího můžete použít?

Ekzém, nebo chcete-li dermatitida, je z odborného hlediska svědivý kožní zánět. Může být alergického i nealergického původu a jedno mu „odpárat“ nelze – dokáže pěkně otrávit život, protože pálí jako čert! V současné době postihuje nějaký druh ekzému necelých 30 % tuzemáků. Pokud mezi ty nešťastné patříte také, možná všemi deseti vítáte jakoukoli možnost úlevy. Už jste zkusili tyhle alternativy?

Olej z čajovníku. Spásná první pomoc

Není žádnou novinkou, že tea tree oil neboli olej z čajovníku australského dokáže vyřešit širokou škálu kožních patálií. Tento unikátní přípravek získávaný z listů kajeputu střídavolistého se může pochlubit silnými antiseptickými a antibakteriálními vlastnostmi. Zároveň urychluje regeneraci pokožky, což se hodí za všech okolností, nebo snad ne? Smíchejte jeho malé množství s kokosovým olejem a vzniklou mast aplikujte na postižená místa. Uvidíte sami, že se zmírní vaše utrpení!

Konopný olej. Léčba s bonusem

Konopný olej se poslední dobou stává stále oblíbenější. Asi se není co divit, neboť podle odborníků chrání kůži před poškozením volnými radikály, což je hodně velké pozitivum, jež může zpomalit stárnutí. Jeho pravidelné používání prý také zlepšuje elasticitu a pružnost pokožky, redukuje produkci kožního mazu, zmenšuje rozšířené póry a zajišťuje famózní hydrataci.

V případě vnitřního užívání se bavíme o pozitivech, která zahrnují mimo jiné posílení imunitního systému a podporu srdeční kondice. Tento mazlavý „přítel do nepohody“ je však často spojován také s léčbou ekzémů, různých vyrážek a psoriázy. Vsadíte na něj i vy? Pak každý den spolkněte jednu lžičku a tou druhou si potírejte svědivé nadělení.

Přeslička rolní. Aktuální záležitost

Přesličku mnozí vnímají jako obyčejný plevel, ovšem její schopnosti jsou vskutku zázračné. Kromě toho, že povzbuzuje vznik červených krvinek, podporuje látkovou přeměnu a čistí cévní soustavu od nahromaděných odpadních látek, díky svému protizánětlivému působení si hravě poradí i s ekzémy. A bod navíc? Můžete na sběr vyrazit klidně hned, neboť její hlavní sezona trvá od června až do září. Soustřeďte se hlavně na nať, která se následně suší na vzdušném místě, popřípadě v umělých podmínkách, a to při teplotě do 50 stupňů Celsia.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat