Prostreno.cz

Potraviny, které jsou úhlavními nepřáteli střevních parazitů

To, co jíte, má vliv na celkové zdraví. Pokud tedy dáte přednost určitým potravinám, vypořádáte se s infekcemi a jinými problémy. A to platí i v případě parazitů! Co konzumovat, abyste se nestali jejich hostiteli?

Bez ohledu na to, jak moc se snažíte zůstat zdraví a fit, nikdy nemůžete mít jistotu, že své tělo chráníte před všemi druhy bakterií a parazitů. Tyhle potvůrky totiž vždycky najdou způsob, jak vstoupit do vašeho těla. Máte na ně nějaké páky? Pokud ne, tady jsou přírodní tipy!

Česnek

Česnek má antibakteriální a antifungální vlastnosti a může zabíjet více než 20 druhů bakterií a 60 typů hub. Je také účinný proti virům, parazitům a červům. Sloučeniny v něm obsažené zároveň pomáhají předcházet oxidačnímu poškození buněk.

Dýňová semínka

Během sezony dýně se rozhodně nezbavujte semínek! Nechte je proschnout na vzduchu a v syrovém stavu konzumujte – na prázdný žaludek. Můžete je také péct při teplotě 150 °C, a to společně s oleji (za studena lisovanými) a kořením, jako je hřebíček, skořice a muškátový oříšek. Jste-li fanouškem smoothie, neváhejte 1–2 polévkové lžíce dýňových „útrob“ vhodit do mixéru k oblíbenému ovoci nebo zelenině. Jedná se totiž o účinné antiparazitum.

Ananas

I ananas můžete zahrnout do své stravy proto, že zlepšuje ochranu proti parazitům. Tento druh ovoce je účinný, neboť obsahuje proteolytický enzym bromelin. Tento enzym pomáhá štěpit bílkoviny, což se červům nelíbí.

Kokosový ořech

Kokos je na seznamu potravin, které zabíjejí parazity, a to pro obsah kyseliny laurové. Platí proto, že pokud máte podezření například na tasemnici, měli byste zvážit pití kokosové šťávy a konzumaci kokosu jako takového.

Brusinka a brusinková šťáva

Pravidelný přísun brusinek a brusinkové šťávy pomáhá neutralizovat kyselou hladinu ve střevech, což eliminuje parazity přítomné v systému. Je však důležité mít na paměti, že by brusinková šťáva neměla obsahovat cukr, neboť ten parazité potřebují k přežití.

Papájová semínka

Papájová semena zabíjejí parazity díky mnoha různým sloučeninám. Lze je pražit, jíst syrová, přidávat do salátů či kombinovat s kořením. Každý ze způsobů je však v rámci boje proti parazitům přínosný!

Křen

Křen funguje skvěle coby obrana proti některým červům. Již staří Egypťané ho používali pro jeho léčivé vlastnosti! Obsahuje totiž velmi silnou antibakteriální složku nazvanou allyl isothiokyanát. Abyste dosáhli dobrých výsledků, vždy použijte čerstvý křen a před konzumací jej řádně rozetřete, abyste získali dostatek léčivé šťávy. Nepatří-li křen mezi váš šálek kávy, zkuste třeba pelyněk. I tato dekorativní rostlina pomáhá! Bojuje proti parazitům, zlepšuje trávení, posiluje libido a zároveň léčí problémy se žlučníkem.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat