Prostreno.cz

Domácí vychytávky pro odstranění otravných bradavic

Zase vám na tváři z ničeho nic „vyrostl“ útvar, který tam vážně nemá co dělat? Ještě dřív, než začnete uvažovat o návštěvě odborníka, omrkněte domácí zásoby. Třeba máte řešení problému po ruce – a ani o tom nevíte!

Bradavice si servítky vážně neberou. Kromě toho, že se klidně objeví na rukou a nohou, se také často „utáboří“ i v obličeji. Tak samozřejmě, že nechtěná „ozdoba“ vás na životě neohrozí, ale jedná se o krajně obtěžující záležitost, jež dokáže pěkně potrápit sebevědomí. I když ploché bradavice ve většině případů časem mizí, můžete jejich odstranění jít naproti úplně sami. Třeba těmito domácími zlepšováky!

Lepicí páska? No jako vážně

Obyčejná „lepenka“ je možná překvapivým, leč hodně účinným prostředkem proti tomuto druhu kožních výrůstků. Jak se daná „terapie“ provádí? Nehledejte v tom žádnou vědu, zkrátka si každý den před spaním odřízněte z pásky náplast dostatečně velkou, aby zakryla celou oblast bradavice. Proces je třeba opakovat, dokud nepřijdou změny k lepšímu. V okamžiku, kdy se tak stane a „nepřítel“ upadne, jemně odstraňte pozůstalou odumřelou tkáň pemzou.

Jablečný ocet, vítaná spása

Protizánětlivé a antimikrobiální vlastnosti jablečného pomocníka by byl hřích nevyžít. A máte hned dvě možnosti, jak jeho sílu uplatnit. První variantou je nanést ho na vatový tampon, se kterým budete „přejíždět“ po nežádoucím výstupku – čím častěji, tím pochopitelně lépe. Pokud se ptáte na plán B, ten je následující. Ocet si v této krizové situaci náramně rozumí také se solí, tudíž i spojení těchto dvou ingrediencí se jeví jako ideální řešení.

Kurkuma je trefou do černého

Kurkuma neboli indický šafrán není jen kuchyňským kořením. Smíchejte ji s gelem z aloe vera a získanou pastu si aplikujte na postižená místa, přičemž doba působení je nějakých 20 minut. Následně si obličej opláchněte vlažnou vodou. Kúru párkrát zopakujte a možná bude po starosti…

Slupku od banánu nevyhazujte. Teď se hodí

Odkázat slupku od banánu do odpadkového koše? Chyba – a to dokonce kardinální. Žlutý „obal“ tropického ovoce má jednu přednost, která vám boj nad tvrdými protivníky pomůže vyhrát. Jedná se o obsažený unikátní proteolytický enzym, jež změkčuje a likviduje bradavice. Potírejte si tedy bělavou částí slupky „místo činu“ několikrát denně. Nebudete litovat!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat