Prostreno.cz

Co se stane, když budete pít každé ráno jablečný ocet

Každá potravina zažívá své chvíle slávy. Chia semena, kokosový olej, a dokonce i kostní vývar už mají své nejzářivější etapy za sebou, ale to neznamená, že nejsou přínosné. A podobně to platí i pro jablečný ocet! Co udělá s vaším tělem, pokud jej budete konzumovat každé ráno? Osvěžte si paměť!

Jablečný ocet je používán v různých formách již po staletí. A není divu. Nabízí totiž mnoho zdravotních přínosů, a to zvlášť, pokud se konzumuje ráno. Tohle udělá s vaším organismem!

Podporuje trávení

Přidejte lžíci „jablečňáku“ do sklenice vody a tento nápoj vypijte ještě před snídaní. Ujistěte se, že používáte nepasterizovaný ocet, který má nabízí enzymy a nutriční vlastnosti, které stimulují tvorbu trávicích šťáv. Tento ocet obsahuje také pektin, který snižuje LDL cholesterol a kyselinu octovou, která je účinná při spalovaná tuků. Při pravidelném užívání jablečného octa na lačný žaludek zklidníte gastrointestinální trakt, zabráníte nadýmání, žaludečním křečím a plynatosti.

Zlepšuje imunitní systém

Jablečný ocet udržuje rovnováhu dobrých bakterií ve střevě, a to díky jeho antibakteriálním, antifungálním a antimikrobiálním vlastnostem, které rovněž hrají roli v omezení růstu kandidové houby ve střevě. Jablečňák zároveň podporuje zdravou střevní flóru, která pomáhá zlepšit imunitní systém a čistí lymfatické uzliny.

Upravuje hladinu cukru v krvi

Ranní konzumace jablečného octa reguluje hladinu cukru v krvi tím, že zpomaluje trávení sacharidů. A to se taky hodí!

Snižuje vysoký krevní tlak

Mnoho lidí, kteří delší dobu užívají jablečný ocet, hlásí snížení krevního tlaku. Studie uvádějí, že tento druh octa zvyšuje produkci oxidu dusnatého, což uvolňuje krevní cévy a snižuje krevní tlak. To je celkově dobré pro kardiovaskulární zdraví.

Čistí tělo

Pití jablečného octa (ráno) je skvělé i pro detoxikaci a očistu jater. Přidejte lžíci jablečňáku do pohárku vody a vypijte. Za pár dní se začnete cítit lépe.

Pomáhá při hubnutí

Jablečný ocet je bohatý na kyselinu octovou, která má pozitivní vliv na úbytek hmotnosti. Funguje tak, že potlačuje tvorbu jaterních lipidů a tělesného tuku. Pektin v jablečném octě také hraje roli při snižování schopnosti těla absorbovat tuk. Nápoj z octa a vody pijte ihned ráno, ale i v průběhu dne – před každým jídlem. Výsledek se dostaví za několik týdnů.

Je prospěšný pro pokožku

Tím, že se z pití jablečného octa na lačný žaludek stane rutina, své pokožce jedině prospějete. Funguje totiž jako tonikum, zlepšuje rovnováhu pH pokožky a pozitivně působí při léčbě akné. Zároveň zvyšuje energii, zlepšuje orální zdraví a zastavuje škytavku.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat