Prostreno.cz

Hořčičný olej léčí akné a zbaví vás třeba i šedin

Rádi si dáváte k párkům hořčici? Pak by vás mohl nadchnout i hořčičný olej, který je nejen spolehlivým medikamentem na různé neduhy, ale má i úžasná kosmetická využití. Dáte mu šanci, aby vás zkrásněl?

Když se řekne olej, automaticky vás napadne olivový, kokosový nebo třeba slunečnicový? Jsou i další druhy, které se vyplatí poznat! Na jejich seznam jistě patří také hořčičný, jež se získává ze semen hořčice seté. Tato blahodárná tekutina podle odborníků léčí infekce horních cest dýchacích, přispívá k prevenci rakoviny a podílí se na redukci škodlivého cholesterolu. Ovšem pozor, vnější použití je také hodně zajímavé. K čemu se tento olej báječně hodí?

Ochrana před sluncem, které není nikdy dost

Protože léto je definitivně u konce, považujete nákup opalovacího krému za zbytečný? Pletete se, neboť před sluncem je potřeba chránit se celoročně. Jedním ze způsobů je právě hořčičný olej, který díky vysokému podílu vitaminu E zabraňuje poškození pokožky vlivem UV záření. Zároveň poskytne pleti hydrataci, takže můžete „zabít dvě mouchy jednou ranou“.

Akné? Zatněte mu konečně tipec

Nespornou výhodou „tekuté hořčice“ je, že působí protizánětlivě, proto je vřele doporučovaným prostředkem na akné a vyrážky nejrůznějšího původu. Pro maximální efekt ji před samotnou aplikací smíchejte s kurkumou, čímž získáte účinné léčivé „mazání“, před kterým pupínky vezmou pomyslné nohy na ramena.

Předejděte šedinám. Vážně je to možné

Asi se všichni shodneme na tom, že šediny nejsou žádnou hitparádou. Jde jejich nechtěná tvorba nějak zpomalit? Možná se budete divit, ale ano. Skvělou prevencí je každodenní masáž pokožky hlavy a kořínků vlasů olejem z hořčice. Následující ráno si hřívu umyjte běžným způsobem. Uvidíte sami, že tenhle zlepšovák s jeho unikátním složením funguje na výbornou! Nutno dodat, že vás zbaví také lupů, což je jistě dobrá zpráva.

Konec tmavým skvrnám na pokožce

Trápí vás tmavé pigmentové skvrny? Tahle patálie může vzniknout následkem nadměrného pocení, častého holení, používání krémů na odstranění chloupků a deodorantů na bázi alkoholu. Svalit to lze i na těsné oblečení, které „odírá“ kůži, chemické přísady kosmetických produktů nebo přítomnost odumřelých kožních buněk. Co s tím? Odpověď je snadná. Řešením je pravidelné ošetření problémových míst směsí hořčičného a kokosového oleje. Už po pár opakováních této procedury máte po starostech!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat