Prostreno.cz

Světlicový olej chrání zdraví srdce a zeštíhluje pas

Světlicový olej se získává ze semen rostliny jménem světlice barvířská, někdy ho můžete také vidět pod názvem safflorový olej, tento název pochází z anglického jazyka. Tento olej má mnoho příznivých účinků pro náš organismus, a to jak při vnitřním, tak i při vnějším užíváním. Poznejte všechny jeho skvělé vlastnosti i vy.

V minulosti se světlice obvykle používala pro výrobu barviva, avšak v posledních několika letech se způsoby jejího použití rozšířily. Byla významnou rostlinou již ve starověkém Řecku a starém Egyptě. Na celém světě je přibližně 60 zemí, které tuto plodinu pěstují, ale celkový výnos je spíše malý. V současnosti je olej extrahovaný ze semen z rostliny nejcennější surovina a většina produkce se používá k tomuto účelu. Světlicový olej je však dobrou náhradou za jiné, méně zdravé rostlinné oleje, které jsou široce používány, takže poptávka po něm celosvětově stále roste .

Chrání zdraví srdce

Bylo prokázáno, že světlicový olej má velmi vysoký obsah omega-6 mastných kyselin, což je prospěšná mastná kyselina potřebný pro naše tělo. Omega-6 známá jako kyselina linolová pomáhá udržet zdravou rovnováhu hladiny cholesterolu v těle, což snižuje pravděpodobnost vzniku aterosklerózy, stejně jako další zdravotní rizika, jako je srdeční infarkt a mrtvice.

Reguluje hladinu cukru v krvi

Ukázalo se také, že omega-6 mastná kyselina řídí hladinu cukru v krvi, čímž pomáhá diabetikům udržet hladinu cukru v krvi na uzdě. To může také předcházet vzniku tohoto onemocnění.

Redukce hmotnosti

Pokud se snažíte zhubnout a hledáte vhodný druh tuku, tak po světlicovém můžete v klidu sáhnout. Omega-6 mastná kyselina, pomáhá tělu více tuky spalovat, než je ukládat. Díky tomu je světlicový olej velmi cenný a také velmi populární rostlinný olej.

Eliminuje symptomy PMS

Během menstruace ženy často trpí bolestí a celkovým nepohodlím. Kyselina linolová v saflorovém oleji reguluje prostaglandiny v těle, které způsobují dramatické hormonální výkyvy a mají na svědomí nepříjemné pocity během menstruace. Proto světlicový olej může snižovat závažnost symptomů PMS a může také regulovat menstruační cyklus.

Péče o vlasy

Světlicový olej je také bohatý na kyselinu olejovou, což působí velmi zdravě na pokožku hlavy a vlasy. Tato látka zvyšuje krevní oběh na pokožce hlavy, stimuluje růst vlasů a posiluje folikuly. Pomáhá udržet vaše vlasy lesklé a zdravé. Z tohoto důvodu je světlicový olej velmi populární i v kosmetickém průmyslu.

Pro krásnou pleť

Vysoký obsah kyseliny linolové ve světlicovém oleji je ideální pro zvýšení kvality a zlepšení vzhledu kůže. Kyselina linolová může uvolňuje póry, redukuje černé tečky a přispívá k léčbě akné. Kromě toho kyselina linolová stimuluje regeneraci nových kožních buněk, které pomáhají redukovat jizvy a vrásky.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat