Prostreno.cz

Pepřové mléko vyléčí od kašle a nachlazení

Blíží se období útoků ze stran všemožných bacilů. Při každém jejich pokusu utíkáte do lékárny? Nemusíte. Uvařte si na svůj kašel výborný lék, kterým je pepřové mléko!

Nepříjemné nachlazení, kašel, rýma a podrážděné průdušky. Nic příjemného. Proč ale utrácet za drahé léky, u kterých možná ani nevíte, zda mají nějaké vedlejší účinky? Využijte síly přírodních léčiv a jejich kombinací, kouzlete v pohodlí domova!

Mléko a pepř, skvělá kombinace

Černý pepř je koření, které má nezastupitelné místo nejen v české kuchyni. Ovšem výhody tohoto „dochucovadla“ nekončí pouze využitím jeho chuti v jídle. Pepř má řadu pozitivních účinků na naše zdraví, mezi které patří i jeho antibakteriální vlastnosti pomáhající v boji proti nachlazení. Obsahuje také látku zvanou piperin, jejíž účinky jsou podobné morfinu – působí proti bolesti.

Léčivý nápoj z mléka a pepře

Kombinace mléka a černého pepře je pro naše zdraví skvělou volbou, nicméně hojivé účinky těchto dvou ingrediencí lze ještě zvýšit přidáním medu a skořice. Teplé mléko je přitom hlavní ingrediencí pro domácí léčbu kašle. Jeho popíjení uklidňuje podrážděný krk a posiluje imunitní systém, který právě bojuje s probíhající infekcí.

Pokud si do zmíněného nápoje přidáte med, nejen že zlepšíte chuť vašeho medikamentu, ale dodáte tělu spoustu vitaminů. Med uleví podrážděnému hrdlu a pomůže s léčbou probíhajícího zánětu. Na závěr přidejte antioxidanty nabitou skořici. Ta urychlí celý boj s nachlazením, zlikviduje mikroby a také zbaví zánětu uvnitř těla. Tak to vidíte. Vše, co budete k vaření potřebovat, určitě najdete v kuchyni.

Recept na pepřové mléko

V malé pánvi zahřejte jeden šálek mléka. Dejte pozor, mléko by se nemělo vařit. Do teplého základu přidejte ¼ čajové lžičky černého pepře (použijte jemně mletou variantu), nechte rozpustit v mléce a zamíchejte. Ke směsi přidejte lžičku medu a ¼ čajové lžičky mleté skořice. Na zdraví!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat