Prostreno.cz

Když se vás nechce chřipka pustit, užívejte oreganový olej. Působí jako přírodní antivirotikum

Chřipková epidemie bohužel ještě neřekla poslední slovo. Taky vás právě teď ohrožuje nějaký bacil, nebo se již týdny nemůže dostat z nemoci? Oreganový olej coby přírodní antivirotikum a antibiotikum vás v tom nenechá!

Věděli jste, že oreganový olej patří k výborným antibiotikům? Oregano jako takové je silná bylina, která se může pochlubit jedinečnými léčebnými vlastnostmi. Podle výzkumů obsahuje osmkrát více antioxidantů než jablka a i v porovnání s borůvkami se jedná o třikrát větší množství antioxidantů.

Investice, která se vyplácí

Antioxidanty jsou přitom životně důležité, protože chrání tělo před poškozením volnými radikály. Jsou také zodpovědné za posílení fungování imunitního systému. Věc je tedy jasná. Oreganový olej je velmi mocnou zbraní proti virům a bakteriím.

O jeho síle prý věděli již staří Řekové, kteří jej používali pro léčebné účely. Jeho antivirové, antibakteriální, antiseptické a antifungální vlastnosti je nadchnuly natolik, že oreganový olej přejmenovali na „radost z hor“. Co s jeho pomocí léčili? Gastrointestinální a respirační problémy, záněty a bolesti všeho druhu. A není divu. Oregano je zkrátka zázrak!

Oreganový olej jako antibiotikum

Oreganový olej je plný minerálů včetně manganu, boru, mědi, draslíku, zinku, hořčíku a vápníku. Navíc obsahuje vitaminy A a C a niacin. Také obsahuje čtyři silné skupiny chemikálií, které slouží jako aktivní léčebné prostředky – například fenoly včetně tymolu a karvakrolu, které jsou známé pro antiseptické vlastnosti.

I terpeny se mohou pochlubit antiseptickými, antivirovými, anestetickými a protizánětlivými vlastnostmi. Všechny tyhle sloučeniny mají prokazatelně léčebné vlastnosti, což z oreganového oleje činí jedno z nejúčinnějších přírodních antibiotik. Ale jaké oregano vybrat a které je nejsilnější?

Nejmocnější účinky má divoké středomořské oregano, které je pěstováno na místní půdě ve Španělsku. Oreganový olej extrahovaný z těchto rostlin obsahuje až o 70 % více karvakrolů. Ještě důležitější je, že oreganový olej neobsahuje vedlejší účinky a je tedy bezpečný při porovnávání s farmaceutickými antibiotiky. V Česku je k mání v tobolkách či jako klasický olej, který se podává denně, a to nejlépe do lžičky s rostlinným olejem (například olivovým). Zkusíte ho?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat