Prostreno.cz

Triky k urychlení růstu vlasů, které opravdu fungují

Nedáte dopustit na bavlněné povlečení a u kadeřnice jste nebyla, ani nepamatujete? Pak se nedivte, že růst vaší hřívy se dá přirovnat k želvímu tempu. A co s tím vším má společného horká voda, ve které se koupete?

V odborných příručkách bychom se dočetli, že vlas je jednou z nejrychleji rostoucích tkání v těle. No vážně! Za den se prý „vytáhne“ zhruba o 0,3 mm a měsíčně se prodlouží přibližně o 1 cm. Tohle vám v žádném případě nestačí, protože toužíte po hřívě do půl zad, ale vidina letitého čekání je pro vás nesnesitelná? Pak zkuste triky k nakopnutí růstu! Pomoci může třeba tohle!

Pravidelné stříhání u kadeřnice

Vyhýbáte se nůžkám jako upír česneku? Tím si pěkně škodíte. Ačkoli to vypadá jako hodně velký paradox, zastřihávání v pravidelných intervalech koruně krásy svědčí, podporuje totiž její růst. Jde o proces, při němž se vaše chlouba zbaví suchých a poškozených konců, které ji zbytečně zatěžují. Pokud kštici tímto způsobem „ulevíte“, zachráníte ji od lámavosti a zlepšíte její kvalitu. A přesně tohle vám k vysněnému dlouhému copu pomůže!

Vsaďte na studenou vodu

No samozřejmě, že všichni máme rádi horké koupele a teplou vodu všeobecně – zvlášť teď, když na léto můžeme už jen vzpomínat. Jste s námi zajedno? Pokud chcete docílit aktivnějšího růstu, měla byste kohoutkem vodovodu při mytí hlavy raději otočit do „studené polohy“. Chlad totiž podporuje krevní oběh, což je ve vaší situaci jenom žádoucí. Další nespornou výhodou této procedury je, že nízká teplota vody „utěsní“ vlhkost z šamponů a kondicionérů, které běžně používáte. Díky tomu bude vaše „háro“ hydratované, lesklé a pevné.

Vyměňte povlečení. Nejlépe ihned

Milujete bavlnu? Máme špatnou zprávu pro vás i vaše povlečení. Pro krásu a zdraví vašich vlasů bohužel vůbec není ideální. Patří totiž na seznam tvrdších materiálů, které působí drsně na pokožku hlavy. Když se o ni třete ve spánku, koruna krásy se tak zamotává a co hůř, také hodně láme. Zkuste své lůžkoviny raději zahalit do saténu a hedvábí, to je krok správným směrem! Podle Sandry Johnson, což je americká kožní specialistka s letitou praxí, tato změna nesmírně prospěje i vaší pleti, jelikož zpomalí tvorbu vrásek.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat