Prostreno.cz

Vyzkoušejte olej tamanu. Léčí akné a hojí jizvy

Olejů zlepšujících kvalitu pokožky je na trhu celá řada. Neunikl vám ale ten z Tahiti, který už po pár týdnech aplikace dokáže podstatně zmenšit i hluboké jizvy? Představujeme vám zázrak zvaný tamanu, jež vašemu vzhledu navíc ubere pár let!

Tamanu olej má historii tak dlouhou, že se tomu ani nechce věřit. Jak vlastně vznikl? To je vcelku zajímavá historka. Před tisíci lety nalezli domorodí Tahiťané podivně vypadající strom, který rostl u oceánu a produkoval ořechy. Po zralé úvaze je zkusili vymačkat, načež zjistili, že z plodů se dá získat mazlavá tekutina s hodně specifickým aroma. Dnes už se ví, že ona dřevina se jmenuje kalaba obvejčitá a že ze zmíněného oleje může těžit především váš zevnějšek. Jaké má tento produkt účinky?

Elixír mládí, co má slibné výsledky

Pokud pečujete o svůj zevnějšek, pravděpodobně investujete „majlant“ do omlazovacích krémů, speciálních sér a dalších zlepšováků, které jsou na pultech obchodů k dispozici. Jenže co když to jde i jinak – a podstatně levněji? Nemusí to být jen vaše zbožné přání!

Olej tamanu je totiž napěchován antioxidanty a vitaminem E. Tyto složky prokazatelně zpomalují biologický proces stárnutí, přičemž stimulují tvorbu kolagenu a podporují regeneraci kožních buněk. Každodenním používáním „tahitského pokladu“ tedy můžete šikovně obelstít kalendář, což je jistě vítané zjištění. Nebo to vidíte jinak?

Konec akné, vyrážek i ekzémů? Přesně tak

Mazadlo získávané z plodů tropického stromu je hodně efektivní při léčení různých kožních patálií, včetně akné, psoriázy a ekzémů. Vykazuje totiž silné antimikrobiální a protizánětlivé vlastnosti, proniká do hloubky pokožky a neucpává póry. Tedy alespoň takhle to naznačují poznatky asijské studie uskutečněné na School of Pharmacy at China Medical v Tchaj-wanu.

Vylepšený vzhled jizev. A to pořádně

S dalším pozitivem oleje tamanu neváhají přispět američtí vědci, kteří závěry svého průzkumu zveřejnili v magazínu International Journal of Cosmetic Science. Z nich jednoznačně vyplývá, že už po devíti týdnech aplikace dochází ke zmenšení jizev o zhruba 2,8 mm. Jak je to možné? Zázrak ani kouzla za tím nehledejte, tajemství tkví v naprosto unikátním složení oleje a samozřejmě i pravidelném ošetřování postižených míst.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat