Prostreno.cz

Úlevu od revmatismu poskytne hloh

Jeden přírodní lék, co je skoro na všechno? Když jde o hloh, vůbec o tom nepochybujte. Vždyť snižuje tlak i horečku, prospívá srdci a ulevuje od revmatismu. Také zažene nespavost, zbaví vás průjmu a rozpustí ledvinové kameny!

Hloh obecný, jinak také dvousemenný či ostrotrnný, je keř, který si zaslouží trochu pozornosti. Ptáte se na důvod? Ačkoli se v přírodě tváří jako zcela nenápadná dřevina, seznam jeho léčivých vlastností je pořádně dlouhý. Proč byste jeho sběr neměli propásnout ani vy? A na jaká místa pro něj s košíkem vyrazit?

Cíl procházky? Hurá do lesa

Tento „stromek“, který mnohdy dosahuje úctyhodné výšky až pěti metrů, je rozšířen v celé Evropě. Konkrétně u nás se mu daří zejména v nižších polohách a suchých listnatých nebo smíšených lesích. Hojně roste také v křovinách a u cest. Od května až do října se sbírají mladé nezdřevnatělé větvičky společně s listy, květy a plody. Svůj získaný „úlovek“ byste měli sušit ve stínu, popřípadě v umělých podmínkách, a to při teplotě do 35 stupňů Celsia. V jakých situacích vám hloh obecný hodí záchranné lano? Věřte, že jich není zrovna málo. Takže?

Medikament, který ocení nejen srdce

Jakékoli preparáty z této bylinky najdou uplatnění při srdečních chorobách, zvláště pak kornatění tepen, angině pectoris, vysokém krevním tlaku i nedostatečné činnosti věnčitých cév. Rostlina se však „neztratí“ ani tehdy, když dojde řeč na nervozitu, poruchy spánku, závratě, bolesti hlavy a únavu. O hlohu je také všeobecně známo, že snižuje horečku a příznivě působí na močové cesty, přičemž rozpouští žlučové i ledvinové kameny. Oblíbený je i proto, že spolehlivě léčí průjem a hravě si poradí s nepříjemnou dušností. Je to všechno? Ale kdeže…

Úleva od revmatismu i potíží s metabolismem

Mocné schopnosti tohoto zázraku přijdou vhod pacientům se záněty svalů, stejně jako těm, které trápí revmatismus. Svou roli přírodního zachránce a spasitele však opomíjená dřevina zahraje i v případě metabolické poruchy, pocitů strachu a různých fobií. Na samotný závěr je třeba podotknout, že hloh je vhodný i k dlouhodobému užívání a nemá žádné vedlejší účinky. Už pro něj vyrážíte? Nezapomeňte na to, že desátým měsícem roku jeho sezona pro letošek definitivně končí!

Zdroj: https://www.everydayhealth.com/news/supplements-avoid-with-ra/, https://www.nhs.uk/conditions/rheumatoid-arthritis/treatment/





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat