Prostreno.cz

Naučte se vždy dosáhnout svých cílů. Je to snazší, než si myslíte

Právě vám došlo, že všechno, co jste si svatosvatě slíbili, nějak vyšumělo do prázdna? Možná máte potíže s plněním svých ideálů. Ale neházejte flintu do žita, rádi vám poradíme, jakých pravidel se držet, abyste byli úspěšní!

I když to teď asi ještě nechcete slyšet, rok 2018 se pomalu chýlí ke konci. Také jste měli na jeho počátku plnou hlavu plánů, snů a životních změn? Jenže, jak tak bloumáte nad svými dosavadními úspěchy a neúspěchy, pomalu docházíte k názoru, že ani jeden stanovený cíl se vám nepovedlo dotáhnout do konce – klasicky. Děláte snad něco špatně? Zřejmě. Každopádně zaručený manuál k tomu, aby se to už neopakovalo, vám nabízí odborníci. Necháte si od nich poradit? V tom případě na to zkuste jít takhle!

Ujasněte si, co vlastně chcete

Jedno moudré rčení praví, že ani ta nejpodrobnější mapa světa vás nikam nenavede, když sami nevíte, kde přesně se nacházíte. Došla vám ta pointa? Přesně takhle je podle psychologů třeba nahlížet i na to, čeho přesně chcete či potřebujete dosáhnout. Pochopení toho, o co konkrétně usilujete, vám pomůže jít tím správným směrem.

Zajistěte si patřičnou podporu. Bude se hodit

Když si plníte sen, není žádná ostuda žádat o pomoc. Možná vám přijde k duhu někdo, kdo vám prostě jen nastaví rameno a zastane funkci tiché vrby. Nebo projeví morální podporu, půjčí trochu peněz „do začátku“, sem tam pohlídá děti či dodá odvahu a nedovolí, abyste se předčasně vzdali. Bez ohledu na to, co všechno chcete ve svém životě vykonat, obklopte se těmi, kteří i ve špatných dnech zůstanou po vašem boku.

Nastavte si priority. Nejlépe ještě dnes

Je jasné, že máte denně spoustu povinností, úkolů a věcí, jejichž vyřízení nesnese odkladu – tedy alespoň si to myslíte. Za takových okolností je skutečně těžké myslet na své cíle a nepropadnout skepsi, že kvůli nedostatku času se vám jejich vyplnění nikdy nepodaří. Popřemýšlejte nad tím, co je nutné udělat hned, zatímco méně důležité záležitosti si nechte na později. Však nebojte, ono vám nic neuteče! Když si navíc takto „ulevíte“, možná přestanete být vystresovaní, což vám přidá na motivaci i psychické pohodě. Tedy alespoň takhle to vidí odborníci!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat