Prostreno.cz

Oleje, které přírodní cestou urychlují hojení modřin

Aplikace esenciálních olejů na modřiny? Vynikající způsob, který urychluje proces hojení, snižuje bolest a zánět a zlepšuje vzhled těchto dočasných zranění. Které olejíčky byste v takovém případě měli použít?

Modřiny patří k nejčastějším zraněním pokožky, k němuž dochází, když se krev nahromadí ve tkáni například po nárazu nebo úderu nějakým předmětem. Vždy čekáte, až modřina sama od sebe zmizí? Teď její „odchod“ můžete uspíšit s pomocí esenciálních olejů!

Lemongrass

Aplikace oleje z citronové trávy pomáhá eliminovat bolest, a to díky jeho analgetickým vlastnostem. Lemongrass také snižuje otok kolem oblasti modřin, což umožňuje rychlejší hojení. Proto smíchejte 5–6 kapek oleje s jednou polévkovou lžící kokosového oleje a postiženou oblast promasírujte. Opakujte 2–3krát denně – do zlepšení stavu.

Rozmarýnový olej

O rozmarýnovém oleji je známo, že obsahuje množství silných antioxidantů a protizánětlivých sloučenin, které mohou regulovat imunitní odpověď na modřiny. Rozmarýn zároveň pomáhá snižovat zánět a oxidační stres a otevírá cestu k rychlejšímu zotavení. Můžete přidat několik kapek rozmarýnového oleje na nosný olej a směs aplikovat na potřebná místa. Lze jej také přidat do vany s teplou vodou.

Levandulový olej

Tento olej je známý svou schopností zabraňovat tvorbě modřin nebo minimalizovat jejich vzhled. Levandule vyniká jistými protizánětlivými vlastnostmi, které působí proti tomu, aby se v oblasti nárazu nahromadila krev, což znamená, že pokud okamžitě tento (neředěný) olej aplikujete, můžete se vyhnout pohmoždění!

Arnikový olej

Esenciální arnikový olej má silný analgetický a protizánětlivý potenciál, takže se často používá jako první pomoc při léčbě modřin. Smíchejte stejné množství arniky, levandule a oleje z čajovníku přítmo na místo modřiny a nechte tyto tři silné oleje pracovat na snížení bolesti a zlepšování vzhledu pohmožděné pokožky.

Cypřišový olej

Podobně jako některé z ostatních olejů na tomto seznamu je cypřiš schopen účinně blokovat hromadění krve v tkáni a podporovat rychlejší hojení. Ihned po zranění, u kterého předpokládáte, způsobí vznik modřiny, použijte 3–5 kapek tohoto oleje, smíchaného s nosným olejem (jako je třeba mandlový nebo kokosový).

Kadidlo

Některé antioxidační a stimulační látky nalezené v oleji z kadidla jsou spojeny se snižováním ošklivého vzhledu modřin. Tento olej lze aplikovat přímo po zranění nebo během procesu obnovy, kdy je modřina vybledlá. Na rozdíl od mnoha jiných esenciálních olejů můžete použít nezředěnou formu tohoto oleje, ale potřebujete jen pár kapek.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat