Prostreno.cz

Dejte šanci občasné hygieně s nádechem otužování

Jste ochotní čas od času vyměnit teplou koupel za studenou sprchu? Pokud je vaše odpověď kladná, můžete si snadno posílit imunitní systém a ještě vyzrát nad stresem. To ale není všechno, co získáte!

Máte za sebou perný den? Pak vás asi ze všeho nejvíc láká horká vana a možná i sklenka vína, kterou si v lázni hodláte patřičně vychutnat. Trefa? Je pravdou, že takový relax si necháme líbit asi všichni. Jenže pozor, podle odborníků z něj nekoukají takové zdravotní výhody, jako tomu je u studené sprchy. Proč dát hygieně s nádechem otužování alespoň občas šanci?

Lék proti stresu podávaný po kapkách

To by člověk možná nevěřil, co udělá chvilka ve sprchovém koutě, tedy když se otočí kohoutkem do „modré polohy“. Podle závěrů americké studie, kterou uskutečnila univerzita Virginia Commonwealth, chlad pozitivně působí na část mozku, jež řídí produkci stresových hormonů. Jde tedy o efektivní způsob, jak ulevit pocuchaným nervům! A to je dobré vědět, nebo to vidíte jinak?

Dávka energie, co vás okamžitě vzpruží

Cítíte se takhle při podzimu na pokraji vyčerpání? Pak je pro vás ledová koupel to pravé ořechové. Lékaři jsou na základě četných vědeckých studií totiž přesvědčení, že tato „kúra“ zrychluje srdeční činnost a zlepšuje cirkulaci krve, proto dokáže okamžitě nabít energií. No vida, nejen káva je tedy spolehlivým nakopávačem v únavové krizi…

Posílení imunity. S hodně rychlým účinkem

Ládujete do sebe vitaminy a různé doplňky stravy, do kterých vkládáte naděje, že vás před útočícími bacily ochrání? To samozřejmě můžete, ale v rámci prevence není od věci ani studená sprcha. Celý princip spočívá v tom, že pokud je tělo vystaveno „zimě“, snaží se zahřát - a zvýší metabolismus. V reakci na to dochází k aktivaci imunitního systému a tvorbě bílých krvinek. Takže ano, pokud „mrazivou očistu“ budete provádět pravidelně, stanete se odolnější nejen vůči chřipce a nachlazení, ale i vážnějším zdravotním komplikacím. Tedy alespoň takový názor mají odborníci na slovo vzatí. Dáte si říct?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat